Ulla Astman: "Bioanalytikeruddannelse i Hjørring får stor betydning"

Regeringens udspil om at oprette en ny bioanalytikeruddannelse i Hjørring i Nordjylland glæder regionsrådsformand Ulla Astman. Hun mener, at den nye uddannelse kan være med til at afhjælpe manglen på bioanalytikere i det nordjyske.

Uddannelse
Skrevet af
Niels C. Jensen, journalist
Ulla Astman_W4A2441-800px

Formanden for Region Nordjylland, Ulla Astman (S), glæder sig over regeringens uddannelsesudspil, der blandt andet omhandler en ny bioanalytikeruddannelse i Hjørring. Pressefoto

Torsdag lancerede regeringen et udspil, som skal sikre uddannelser over hele landet - og ikke kun i de store byer. Blandt de 25 nye studiesteder er en bioanalytikeruddannelse i Nordjylland. I netop Region Nordjylland er manglen på bioanalytikere stor, og derfor glæder Ulla Astman sig over regeringens planer.

"En bioanalytikeruddannelse i Hjørring får uden tvivl stor betydning, så vi fremover kan sikre, at vi har bioanalytikere nok, som vi har mangel på i Nordjylland. I regionsrådet har vi haft en ambition om et decentralt uddannelsestilbud i Nordjylland, så det kan ikke være bedre," siger formanden for Region Nordjylland, Ulla Astman, og fortsætter:

"Vi er 110 procent klar til at tage imod de studerende og har et rigtig godt uddannelsesmiljø på Regionshospital Nordjylland i Hjørring, hvor en del af fremtidens bioanalytikere vil blive uddannet fra, og vi har i forvejen andre studieretninger repræsenteret på hospitalet."

Astman: Lighed i uddannelse er målet

For Ulla Astman handler det også om lighed i uddannelse og ved at flytte uddannelser til landområder, er man med til at fastholde de unge der, forklarer hun.

"Jeg er rigtig glad for, at vi i Nordjylland bliver tilgodeset med fem nye uddannelsessteder. Frederikshavn får en maritimuddannelse. Hjørring en bioanalytiker-, socialrådgiver- og en tandlægeuddannelse. Og Thisted kan glæde sig over en maskinmesteruddannelse. Samlet set styrker disse nye uddannelser vores region," siger Ulla Astman og fortsætter:

"Det er klart, at særligt styrkelsen af Hjørring som uddannelsesby har den konsekvens, at Aalborg ikke styrkes i denne omgang. Jeg har selvfølgelig forståelse for, at det kan ærgre nogen, men jeg synes, det er vigtigt at se på hele Nordjylland og glæde sig over, at Vendsyssel tilgodeses i dette udspil fra regeringen."

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk