OK24 staten: Hvad er jeres krav?

Statsansatte kan nu indsende krav til overenskomstforhandlingerne i 2024. Alle medlemmer får en mail med link til kravskema.

OK24 staten
Skrevet af
Tina Groth-Andersen, politisk konsulent
Ku Sundhedsvidenskabelige fakultet

Medlemmer ansat i staten, på bl.a. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, kan nu indsende krav til overenskomstforhandlingerne i foråret 2024. Foto: Peter Burke/Københavns Universitet.

Mere i løn? Bedre beskyttelse af fritiden? Eller mere frihed til at vælge, hvordan dit arbejdsliv skal se ud?

Medlemmer af Danske Bioanalytikere ansat i staten kan nu frem til 22. juni 2023 indsende krav til overenskomstforhandlingerne i foråret 2024.

Regionerne kan indsende krav efter sommerferien

Danske Bioanalytikere forhandler og koordinerer krav med CO10 for statsansatte og både Sundhedskartellet og Forhandlingsfællesskabet for regionsansatte.

Tidsplanerne er forskellige, så kravindsamlingen sættes i gang for staten nu, mens kravindsamlingen for regionerne sættes i gang efter sommerferien den 16. august med frist den 6. september 2023. Kravindsamlingen i regionerne sættes i gang med et virtuelt kick-off for TR i regionerne den 16. august 2023.

Forhandlinger i 2024

Hovedbestyrelsen udtager dbio’ s krav, som så prioriteres i løbet af efteråret. Kravene udveksles med Danske Regioner og Medarbejder- og Kompetencestyrelsen inden jul, og dbio forhandler i januar og februar.

Har du ikke modtaget en mail med stemmelink, er du meget velkommen til at kontakte dbio: dbio@dbio.dk.

Særligt benyttede sider på dbio.dk