Lige efter påske er det tid til at stemme om OK24

Et samlet mæglingsforslag for OK24 for regioner og kommuner er nu fremsat af Forligsmanden. Urafstemningen i regionerne bliver sat i gang i dbio efter påske. Alle stemmeberettigede medlemmer modtager en mail med et link til afstemningen den 2. april.

OK24
Skrevet af
Tina Groth-Andersen, forhandlingsleder OK24
Forligsinstitutionen

Som en del af trepartsaftalen afsluttes OK24 i Forligsinstitutionen – også kaldet sammenkædning.

Forligsmanden har fremsat et samlet mæglingsforslag for overenskomstforhandlingerne om OK24 på det kommunale og regionale område. Mæglingsforslaget omfatter blandt andet Forhandlingsfællesskabets og Sundhedskartellets forlig med Danske Regioner.

Som en del af trepartsaftalen afsluttes OK24 i Forligsinstitutionen – også kaldet sammenkædning. Forligsmanden fastsætter desuden rammerne for urafstemningen. Det betyder også, at alle i Forhandlingsfælleskabet stemmer sammen, og medlemmerne af en fagforening ikke kan strejke alene.

Nu er alle forlig på plads, og Forligsmanden kan sende mæglingsskitsen til urafstemning blandt organisationerne i Fagbevægelsens Hovedorganisation. Forligsmanden offentliggør resultatet af afstemningen den 15. april 2024.

Mail med link til at stemme

Stemmeberettigede medlemmer ansat i regionerne modtager en mail med et personligt link til at stemme tirsdag den 2. april 2024. Urafstemningen slutter søndag den 14. april ved midnat. 
I mailen er der også link til materiale om forligene på dbio.dk. 

Materiale om OK24 for regionerne findes samlet på dbio.dk/stem-om-ok24-regionerne

Afstemningen om OK24 på statens område sættes i gang senere.

Hovedbestyrelsen anbefaler et ja

Danske Bioanalytikeres hovedbestyrelse anbefaler et ja til OK24 med følgende uddybning:

”OK24 er en god aftale, som sikrer lønstigninger til alle medlemmer af Danske Bioanalytikere. Lønnen stiger mere end vi forventer priserne stiger med, og dermed er reallønnen forbedret fremadrettet. Samtidig har vi fra organisationspuljen imødekommet en række af medlemmernes krav,” siger formanden for Danske Bioanalytikere, Martina Jürs.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk