Afstemningen om OK24 er i gang

Alle stemmeberettigede medlemmer i regioner og staten modtager i dag en mail med et stemmelink. Urafstemningen slutter søndag den 14. april ved midnat.

Nyhed
Skrevet af
Tina Groth-Andersen, forhandlingsleder OK24
OK-24 for ledere

Alle stemmeberettigede medlemmer i Danske Bioanalytikere kan nu stemme om OK24. På staten kører urafstemningen, som den plejer.

Men i regionerne er der sammenkædning. Forligsmanden har fremsat et samlet mæglingsforslag for overenskomstforhandlingerne om OK24 på det kommunale og regionale område. Mæglingsforslaget omfatter blandt andet Forhandlingsfællesskabets og Sundhedskartellets forlig med Danske Regioner.

Timingen passer, så alle i dbio kan stemme samtidig. dbio offentliggør resultatet af urafstemningen på staten, mens Forligsmanden offentliggør resultatet af regioner og kommuner, men begge dele den 15. april 2024.

Mail med link til at stemme

Stemmeberettigede medlemmer ansat i regionerne og staten modtager nu en mail med et personligt link til at stemme tirsdag den 2. april 2024. Urafstemningen slutter søndag den 14. april ved midnat.

Læs mere om forligene på:

Hovedbestyrelsen anbefaler et ja

Danske Bioanalytikeres hovedbestyrelse anbefaler et ja til OK24 i både regioner og staten med følgende uddybning:

”OK24 er en god aftale, som sikrer lønstigninger til alle medlemmer af Danske Bioanalytikere. Lønnen stiger mere end vi forventer priserne stiger med, og dermed er reallønnen forbedret fremadrettet. Samtidig har vi fra organisationspuljen imødekommet en række af medlemmernes krav”, siger formanden for Danske Bioanalytikere, Martina Jürs.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk