130 ansøgninger til ny bioanalytikeruddannelse i Hjørring

Til september åbner bioanalytikeruddannelsen i Nordjylland med et årligt optag på 60 studerende. Allerede nu har UCN modtaget 130 ansøgninger, heraf har 51 bioanalytikerstudiet som 1. prioritet. Den nyansatte uddannelsesleder glæder sig over den store interesse.

Kvote 2
Skrevet af
Niels C. Jensen, digital redaktør og journalist
UCN Studerende får hjælp

UCN har fået 130 ansøgninger til den kommende bioanalytikeruddannelse i Hjørring, heraf har 51 bioanalytikerstudiet som 1. prioritet. Pressefoto

Det var med stor spænding, at uddannelsesleder Sofie Gry Pristed i går klokken 12 kunne tjekke, hvor mange ansøgere den spritnye og endnu ikke åbnede bioanalytikeruddannelse i Hjørring havde fået via kvote 2. 

Det viste sig hurtigt, at den kommende bioanalytikeruddannelse i Hjørring havde bestået første ansøgningsrunde. Ikke færre end 130 ansøgninger havde den nordjyske professionshøjskole UCN modtaget, heraf har 51 bioanalytikerstudiet som 1. prioritet. 

”Først og fremmest og helt overordnet er jeg bare rigtig tilfreds med at se, at der er så stor interesse på området. Det var også min fornemmelse ud fra et åbent hus-arrangement, vi havde her den 2. marts, hvor der var et virkelig flot fremmøde med interesserede til netop bioanalytikeruddannelsen,” siger Sofie Gry Pristed, der tiltrådte som uddannelsesleder på bioanalytikerstudiet på UCN den 1. marts.

Jeg havde nogle forhåbninger om, at det ville se nogenlunde sådan her ud, og at det så gør det, er jo bare helt, helt vildt godt.
Sofie Gry Pristed, uddannelsesleder, bioanalytikerstudiet, UCN

Flot ansøgerfelt

”Jeg havde nogle forhåbninger om, at det ville se nogenlunde sådan her ud, og at det så gør det, er jo bare helt, helt vildt godt,” tilføjer hun.

Der skal efter planen starte 30 bioanalytikerstuderende på UCN i september 2022- og 30 mere i februar 2023. Og med de første ansøgertal i hus er man allerede godt på vej, da kun halvdelen af de studerende bliver optaget via kvote 2. Først 5. juli er der deadline for kvote 1 ansøgninger, som alene er baseret på karakterer fra gymnasiale uddannelser.

”Med så mange, 51 ansøgere, med bioanalytikeruddannelsen som 1. prioritet i kvote 2, så er jeg ikke bekymret for, at vi får alle pladserne fyldt op. Med så flot et ansøgerfelt antalsmæssigt, tænker jeg, at vi får nogle dygtige studerende til at starte her til september,” siger Sofie Gry Pristed, der oprindeligt selv er uddannet fra Hospitalslaborantskolen i Aarhus, hvorefter hun har taget en sundhedsfaglig kandidatuddannelse og ph.d. fra Aarhus Universitet.

dbio-Nordjylland: Der var behov for en skole

Også hos bioanalytikernes fagforening i Region Nordjylland er der glæde over ansøgertallet.

”Det er rigtig dejligt, at der er så mange ansøgere til bioanalytikeruddannelsen i Hjørring. Det beviser for mig, at der har været et behov for en skole i Nordjylland, og at der er en stor interesse for uddannelsen heroppe,” siger regionsformanden i dbio-Nordjylland, Merete Kjeldgaard, der selv har været en af drivkræfterne bag at få etableret en bioanalytikeruddannelse i det nordjyske.

Regionsformanden hæfter sig desuden ved, at sundhedsuddannelserne på UCN generelt har oplevet et fald på 29 procent i antal ansøgere via kvote 2 i forhold til sidste år.

”Vi kan kun være rigtigt glade for resultatet set i lyset af, at alle de store uddannelser har stort fald i ansøgninger,” tilføjer Merete Kjeldgaard, som forventer, at der også kommer masser af ansøgninger til bioanalytikeruddannelsen via kvote 1 til sommer.

Særligt benyttede sider på dbio.dk