Det mener bioanalytikerne om individuelle arbejdsplaner

Individuelt tilrettelagte arbejdsplaner har haft flere positive gevinster på afdelingen Blodprøver og Biokemi på Regionshospitalet i Gødstrup ifølge ledelsen. Trivslen er steget, sygefraværet er faldet og for øjeblikket er alle 115 stillinger til bioanalytikere og laboranter besat. Men hvad siger medarbejderne til de nye arbejdsplaner?

Fleksibelt arbejdsliv
Skrevet af
Anne Sophie Flach, fagbladsredaktør

Pernille West Larsen, 30 år, ansat siden 2020

“For mig har det haft stor betydning, at vi har fået individuelle arbejdsplaner. Min mand arbejder om natten, og derfor er jeg ofte alene med vores datter om natten, og det er også mig, der står for at aflevere hende i vuggestue.

Med de nye planer har jeg frabedt mig nattevagter og mødetid kl. 7. Det gør, at jeg ikke får så mange af de vagter og derfor ikke skal bruge en masse tid og energi på at få byttet dem.”

Pernille West
Marion van Leunen

Marion van Leunen, 28 år, ansat siden 2019

“Hvor vi førhen brugte meget tid på at bytte vagter, er arbejdsplanen nu tilrettelagt efter den enkeltes behov. Så jeg synes helt klart, det er en forbedring. Jeg er rigtig glad for aften- og nattevagter og har derfor også mange af dem. Det hænger godt sammen med mit privatliv og giver mig mere frihed.

Jeg føler, at det er med til at give mig mere energi og lyst til at gå på arbejde, da planen næsten er tilrettelagt efter egne ønsker.”

Katrine Haugaard Hviid, 24 år, nyuddannet og ansat pr. 1. februar 2024

“Jeg valgte ikke arbejdspladsen pga. af de individuelle arbejdsplaner, men på baggrund af afdelingens oplæringsplaner. Men det, at jeg får indflydelse på min arbejdstid, betyder, at jeg har tid og overskud som nyuddannet til også at have et “liv” ved siden af mit nye arbejde.

På længere sigt tænker jeg også, at det kan være en fordel fx i forhold til børn.”

Katrine Haugaard Hviid
Lene Laxy

Lene Laxy Christensen, 25 år, nyuddannet og ansat pr. 1. januar 2024


“Det har ikke været den afgørende faktor for, at jeg søgte stillingen, men i fremtiden kan det blive praktisk i forhold til at få tingene til at hænge sammen derhjemme.

På nuværende tidspunkt er jeg under oplæring og har derfor ikke haft indflydelse på mødetiderne endnu. Men på sigt betyder det, at jeg kan få de arbejdstider, der passer mig bedst.”

Læs også:

Karina og Else Marie
Fleksibelt arbejdsliv
Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk