Få hjælp og rådgivning til spørgsmål om løn, arbejdstid, barsel og arbejdsmiljø

Som medlem af Danske Bioanalytikere kan du altid få hjælp og juridisk bistand, hvis du har spørgsmål om ansættelse, løn, arbejdsmiljø, barsel etc. dbio har tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter på arbejdspladser over hele landet.

Nyhed
Skrevet af
Sanne Jensen, arbejdsmiljøkonsulent
Foto af Mette Simon_Christian_ TR_KBA_Riget

Foto af Mette Simon og Christian Carlé Christensen, tillidsrepræsentanter på Klinisk Biokemisk Afdeling, Rigshospitalet

I Danske Bioanalytikere har vi 180 tillidsrepræsentanter og 200 arbejdsmiljørepræsentanter på arbejdspladser over hele landet. De arbejder for at fremme dine interesser på jobbet, sikre gode arbejdsvilkår og et sikkert og bæredygtigt arbejdsliv.

Du har mulighed for rådgivning om blandt andet arbejdsvilkår, kontrakter, fridage og løn. Du kan altid kontakte din lokale tillidsrepræsentant, hvis du har spørgsmål eller oplever udfordringer på din arbejdsplads. 

Når det gælder arbejdsmiljøet, er der arbejdsmiljørepræsentanter på alle arbejdspladser. Arbejdsmiljørepræsentanterne kan hjælpe med spørgsmål om både fysisk og psykisk arbejdsmiljø, og de er uddannet af dbio med fokus på netop bioanalytikeres arbejdsmiljø og trivsel.

Find din lokale repræsentanter ved at logge ind på Mit dbio

Støtte når det brænder på​

Som medlem af dbio har du adgang til juridisk rådgivning, hvis du f.eks.:

  • bliver uberettiget afskediget.
  • bliver udsat for trusler, vold og chikane på din arbejdsplads eller i kraft af dit arbejde. 
  • kommer ud for en arbejdsskade og din skade skal anmeldelse eller ankes. 
  • har længerevarende sygdom.
"I dbio arbejder vi for gode arbejdsvilkår og sunde arbejdspladser. Vi tror på at dialog og konstruktiv kommunikation på arbejdspladsen er vejen frem. Derfor har vi tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter ude på alle arbejdspladser, der lokalt kan varetage medlemmers interesser”, fortæller Bitten Kaanbjerg Kristensen, der er næstformand i Danske Bioanalytikere.​​​​​​

Særligt benyttede sider på dbio.dk