Og navnet blev: BioBuddy

Danske Bioanalytikeres nye chatbot har fået et navn, den skal hedde BioBuddy. Det har et enigt forretningsudvalg besluttet efter, at medlemmerne havde indsendt mere end 70 forskellige bud.

Nyhed
Skrevet af
Niels C. Jensen, digital redaktør og journalist
BioBuddy

BioBuddy bliver løbende forbedret på baggrund af brugernes spørgsmål og adfærd. Illustration: dbio og Midjourney

”Hej, jeg hedder BioBuddy.”

Sådan kommer til at lyde, når besøgende på dbio.dk fremover går i dialog med dbio's nye chatbot. Det har et enigt forretningsudvalg besluttet efter en navnekonkurrence, hvor der er kommet mere end 70 forskellige bud på, hvad chatbotten skulle hedde. Vinderen har fået direkte besked.

BioBuddy er baseret på den kunstige intelligens ChatGPT, og kan kun svare ud fra offentligt tilgængelig viden på hjemmesiden dbio.dk, altså ikke f.eks. indhold om Job og løn, som er under login.

Ideen bag chatbotten er, at man hurtigt og nemt kan finde relevant viden og komme i kontakt med dbio alle døgnets timer alle ugens dage.

Kan ikke svare på alt

Brugerne af dbio.dk har allerede taget BioBuddy i brug, og indtil videre ser det ud til, at brugerne er tilfredse med oplevelsen, selvom en del stiller spørgsmål til løn, overenskomster, fridage, arbejdstid og lignende. Indhold som findes under sektionen Job og løn på dbio.dk, men som kræver login - og BioBuddy derfor ikke kan svare ud fra. Brugerne henvises derfor til deres lokale tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter.

BioBuddy bliver løbende forbedret på baggrund af brugernes spørgsmål og adfærd. Dels fordi den bliver trænet i at svare, men også fordi, at dbio i samarbejde med firmaet Karlachat, som har udviklet chatbotten, vil lave justeringer og opdateringer på baggrund af brugernes samtaler.