Synliggør trusler og vold på arbejdspladsen

Har I beredskabet i orden, når en kollega bliver udsat for vold eller trusler om vold?

Nyhed
Trusler-om-vold

På en række temadage om arbejdsskader, som Danske Bioanalytikere har afholdt rundt i landet, var emnet psykiske arbejdsulykker et vigtigt punkt på dagsordenen. I dbio oplever vi fra flere sider et øget behov for at få henledt opmærksomheden på vold eller trusler om vold på arbejdspladsen. En årsag til dette er bl.a., at vi finder det påfaldende, at Arbejdsskadestyrelsen ikke har modtaget én eneste anmeldelse for bioanalytikere på dette område. Det til trods for, at en arbejdsmiljøundersøgelse, som dbio lavede i foråret ’13, viste, at 9 % af de adspurgte medlemmer svarede, at de havde været udsat for vold eller trusler om vold på deres arbejde.

Adskillige AMiR og TR gav på temadagene ligeledes udtryk for et ønske om større fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Repræsentanterne har bl.a. et behov for at kunne registrere de hændelser, som ikke anmeldes direkte til Arbejdsskadestyrelsen, på en let og enkel måde.

For at imødekomme dette behov har dbio’s sekretariat udarbejdet et forslag til, hvordan man som AMiR bør forholde sig, når en kollega bliver truet eller mødes med vold på arbejdet. Sekretariatet har desuden lavet et registreringsskema, som vi gerne vil opfordre jer til at benytte.

Skemaet og beredskabsplanen er tænkt som inspiration til AMiR’s arbejde med psykiske arbejdsulykker og ligger til fri afbenyttelse på dbio’s portal for TR og AMiR på insite.dbio.dk.

Særligt benyttede sider på dbio.dk