Større fradrag for kontingent er kun rimeligt

Regeringen foreslår at forhøje fradraget for fagforeningskontingent fra 3.000 til 6.000 kr. i Finanslovsforslaget 2015. Det vil betyde flere penge til rådighed som dbio-medlem. Godt, men også kun rimeligt, mener Danske Bioanalytikere.

Nyhed

Fuldt fradrag for dit fagforeningskontingent og flere penge til rådighed. Det bliver en realitet for Danske Bioanalytikeres medlemmer, hvis regeringens nye forslag om at forhøje fradraget for fagforeningskontingent vedtages i Finansloven for 2015.

Regeringen foreslår at forhøje fradraget fra i dag 3.000 kr. til 6.000 kr. årligt fra 2015 og frem. For dbio’s beskæftigede medlemmer betyder det, at det årlige kontingent bliver så godt som fuldt fradragsberettiget.

”Vi synes, at det er en vældig god idé, men ved gud også kun rimeligt. Vi ser det som en anerkendelse af, at et medlemskab af en fagforening er en af grundpillerne i Den Danske Model, hvor arbejdsmarkedets parter forhandler sig frem til resultater,” siger Danske Bioanalytikeres formand Bert Asbild.

Flere penge til rådighed

Ifølge regeringens beregninger vil en person med et årligt fagforeningskontingent på 5.000 kr. opnå en fremgang i rådighedsbeløbet på ca. 600 kr. årligt, hvis man forhøjer fradraget. For dbio’s medlemmer vil en forholdsmæssig beregning betyde omkring 720 kr. mere til rådighed om året. Der er dog tale om et estimat.

Det var den tidligere VKO-regering, som sænkede fradraget i fagforeningskontingent til de nuværende 3.000 kr. Det skete i forbindelse med Genopretningsaftalen og trådte i kraft i 2011.

Et andet af regeringens forslag i Finansloven 2015 er at afsætte 5 mia. kr. på sundhedsområdet fra 2015-2018. dbio roser den nye sundhedsstrategi, men mener, at succes forudsætter en national kvalitetssikringsordning i forhold til patientnære analyser.
Læs også: Ros til regeringens nye sundhedspakke for tidlig kroniker- og kræftudredning

Du kan læse hele finanslovsforslaget for 2015 her: ”Et stærkere fællesskab”, finanslovforslaget 2015

Regeringen skal nu i gang med at forhandle Finansloven på plads i løbet af de næste måneder.

Særligt benyttede sider på dbio.dk