Spanske bioanalytikere udtrykker solidaritet med smittet sygeplejerske

Ebolaepidemien er rykket tættere på, og særligt sundhedspersonale er udsat. De amerikanske sygeplejerskers fagforbund er dybt alarmerede.

Nyhed

Af Niels C. Jensen, journalist

Popicinio_spain_web

Flere hundrede spanierne gik på gaden i Madrid i protest mod myndighedernes håndtering af ebola. Foto: Popicinio/Flickr

I Spanien er en sygeplejerske smittet med ebola. Det er stadig usikkert, hvorfor og hvordan sygeplejersken er blevet smittet, sikkert er det dog, at hun har behandlet en ebolapatient og derved selv er blevet ramt af den frygtede virus.

I USA er der to sygehusansatte, der er blevet smittet med ebola efter at have været med til at behandle en ebolapatient, sandsynligvis på grund af en rutinefejl, skriver dr.dk.

De amerikanske sygeplejerskers fagforbund, National Nurses United, er stærkt kritiske overfor myndighederne og sygehusledelsen i sagen fra Texas.

Mangler klare arbejdsgange

"De protokoller, der burde have været på plads i Dallas, var ikke på plads, og så vidt vi ved, er disse protokoller ikke på plads nogen steder i USA," siger formand i National Nurses United, Roseann DeMoro til CNN ifølge dr.dk

"Vi er dybt alarm erede," tilføjer hun.

Den spanske sygeplejerske har forklaret, at hun kom til at røre sit ansigt med sine gummihandsker, som hun havde på, da hun tilså patienten, og dermed blev smittet, skriver dr.dk

Solidaritet fra bioanalytikerne

Den spanske fagforening for laboranter og bioanalytikere, AETEL, har udsendt opdaterede sikkerhedsprocedurer i forbindelse med ebola.

Fagforeningen har samtidig udtrykt deres solidaritet og støtte til den ramte sygeplejerske og alt sundhedspersonale, der arbejder med ebola med fare for eget helbred.

Spanish Connection v. Esther Sebastián Liso

LÆS MERE

Særligt benyttede sider på dbio.dk