Sæt pris på dårligt arbejdsmiljø

En ny beregner giver virksomheder mulighed for at regne ud, hvad et dårligt arbejdsmiljø koster. Modellen er lavet til offentlige virksomheder, men kan relativt let bruges overalt på arbejdsmarkedet, skriver FOA.

Nyhed

For første gang er det nu muligt at sætte kroner og øre på, hvad et dårligt arbejdsmiljø koster på din arbejdsplads.  Et nyt værktøj – den såkaldte arbejdsmiljøberegner – gør det nu muligt at finde ud af, hvad det dårlige arbejdsmiljø koster på hver enkelt arbejdsplads.

Det er FOA og konsulentvirksomheden Cowi, der står bag den nye arbejdsmiljøberegner, og FOA håber, at værktøjet kan hjælpe arbejdspladserne med at spille ind i de kommunale chefers tankegang.

”Der er mange penge at hente i at skabe et godt arbejdsmiljø, men mange steder bliver det set som en udgift frem for en investering, når man bruger penge på at skabe et bedre arbejdsmiljø. Det tror jeg, at arbejdsmiljøberegneren kan være med til at ændre. Jeg håber, at værktøjet kan være med til at skubbe nogle døre ind de steder, hvor man kun tænker på økonomi,” siger forbundssekretær Inger Bolwinkel til foa.dk.

Læs hele artiklen på FOA's hjemmeside​​​​​.​

Særligt benyttede sider på dbio.dk