Nyt fra dbio Hovedstaden, februar 2015

I dette nyhedsbrev fra regionsbestyrelsen kan du læse om resultatet af Valg 2015, Ændringer i arbejdsmiljøloven, Omorganisering af de biokemiske prøver, Indflydelse på sundhedspolitikken og medlemsarrangementer.

dbio-Hovedstaden

​ Nyhedsbrevet er udsendt til alle dbio-Hovedstadens medlemmer via mail d. 26.2.2015.

Hvis du ikke har modtaget det, kan det skyldes, at du ikke har opgivet en mail-adresse til dbio eller der er fejl i den opgivne. Dette kan du selv tjekke og ændre i din profil under "Mit dbio" i øverste højre grønne felt.

brevpapir-email-top

Formandskabet er genvalgt

Ved opstillingsfristens udløb d. 10.2.2015 var der ikke indkommet modkandidater, så Birgitte Scharff og Lotte Christensen er genvalgt som henholdsvis regionsformand og regionsnæstformand.

Stem på din kandidat på generalforsamlingen

Da der er overtal af kandidater til hovedbestyrelsen og regionsbestyrelsen skal disse valg ske på generalforsamlingen d. 10.3.2015.

Hvis du derfor vil have indflydelse på, hvem der bliver valgt til posterne og dermed repræsenterer dig i dbio, så deltag i generalforsamlingen og afgiv din stemme.

Du kan se kandidaterne og læse deres valgoplæg på  http://www.dbio.dk/Regioner/dbio-hovedstaden/Generalforsamling/2015/Sider/Valg-2015.aspx

Få indflydelse på dbio´s arbejde - stil op til kongresdelegeret

På generalforsamlingen skal der også holdes valg af kongresdelegerede til dbio´s kongres d. 6. og 7. oktober 2015. Kongressen holdes i København.

Her er der 21 ledige pladser og alle med aktiv medlemsstatus i dbio-Hovedstaden er valgbare.
Det vil være dejligt, hvis alle medlemsgrupper er repræsenteret, så hold dig ikke tilbage.

Opstilling sker på generalforsamlingen, men har du ikke mulighed for at deltage, kan opstilling også ske forinden, ved at fremsende en fuldmagt til regionskontoret.
Den skal sendes til dbio-hovedstaden@dbio.dk 
Hvis du har spørgsmål til dette, så ring til os på 35261011.

Arbejdsgiver skal også forebygge vold og trusler i fritiden

Arbejdsmiljøloven er ændret pr. 1.2.2015 og som noget nyt er arbejdsgiveren nu også ansvarlig overfor at forebygge vold og trusler mod deres ansatte i fritiden, hvis det er arbejdsrelateret.

Arbejdsmiljørepræsentant Katja Wienmann Bramm mener, det giver dbio og arbejdsmiljørepræsentanterne nogle udfordringer.

Læs hele hendes indlæg på  http://www.dbio.dk/Regioner/dbio-hovedstaden/Nyhedsarkiv/Sider/Arbejdsgiver-skal-også-forebygge-vold-og-trusler-i-fritiden.aspx

Omorganisering af de biokemiske prøver

Regionen har besluttet at RHEL lukker med udgangen af 2015 – og personale og prøver bliver fordelt på følgende hospitaler: Hvidovre/Amager, Bispebjerg og Gentofte.
Filialerne fortsætter som hidtil – altså under de respektive områdehospitalers ledelse.

Bioanalytikere og laboranter fra Pilestræde har først på året været på besøgsrunder på de modtagende hospitaler - og personalet har kunnet afgive ønske om, hvor de helst vil hen. Den endelige fordelingsplan forventes afgjort her inden månedsskiftet.
Kvalitetsorganisationen flyttes samlet til Hillerød.

Regionen ønsker ansættelsesstoppet fastholdt på hospitalerne og man kan p.t. kun ansætte vikarer i op til 12 mdr.s vikariater.

Den udmeldte besparelse på 40 mill. ser allerede nu ud til at kunne nås, bl.a. grundet stor personaleudskiftning på RHEL.

Dbio-Hovedstaden har 3 repræsentanter med i en følgegruppe, der blev nedsat her ved årsskiftet.

Indflydelse på sundhedspolitikken

Både den regionale og kommunale sundhedspolitik har fået meget mere fokus i regionsbestyrelsen og i regionskontorets arbejde.

Vi holder øje med regionsrådsmøderne og udvalgenes arbejde, så vi kan orientere os om, hvilke tanker og strategier der tænkes på sundhedsområdet, og hvor det kan være relevant at prøve at få indflydelse.
Det er også blevet til møder med flere regionale- og kommunale politikere og embedsmænd.

Her har vi præsenteret dbio´s indsatsområde med Den Borgernære Bioanalytiker og drøftet hvilke udfordringer, muligheder og ønsker vi hver især havde til sundhedsområdet på både det kommunale plan og på praksisområdet.

Vi forudser nemlig, at flere og flere sundhedsopgaver vil foregå i kommunerne, i lægepraksis og i borgerens eget hjem.
Her vil bioanalytikeren kunne være en meget kompetent samarbejdspartner, når der fx tænkes i telemedicinske løsninger, optimerede patientforløb og en forebyggende indsats.
Derfor håber vi også, at der er bioanalytikere, der vil tage fat på de nye spændende arbejdsopgaver, når de kommer.

Sæt kryds i kalenderen

Bestyrelsen har pt. planlagt følgende aktiviteter.

For alle medlemmer:

  • Tirsdag d. 10.3.2015 kl. 16.30- ?: Generalforsamling på Herlev Hospital
  • Torsdag d. 28.5.2015 kl. 16.30-21: Temaaften: Reservedelsmennesket

Læs mere og tilmeld dig på  http://www.dbio.dk/Regioner/dbio-hovedstaden/medlemsarrangementer/Sider/side.aspx


Du kan her se og hente nyhedsbrevet i den form det har i mailen og som egner sig til opslagstavler m.m.

pdficon_small

Nyt fra dbio-Hovedstaden, februar 2015 (26.2.2015).pdf 

Særligt benyttede sider på dbio.dk