Nyt fagblad ude - også online

Arbejdspladser er mødested for generationer, men hvordan opleves generationsforskellene derude. Det sætter fem bioanalytikere ord på i dette nummer. Du kan også komme med på Statens Serum Institut, der nu screener nyfødte for 25 sygdomme, hvoraf instituttet selv har udviklet testmetoden for den ene af dem. Og så kan du blive opdateret på seneste nyt i arbejdet med at samle helgenomsekventeringer i Danmarks store genomcenter.

Nyhed
Skrevet af
Anne Sophie Flach, fagbladsredaktør
Kamilla Drewsen er ansat på SSI, som nu screener nyfødte for 25 medfødte sygdomme.

Bioanalytiker Kamilla Drewsen er ansat på Statens Serum Institut, der nu screener nyfødte for seks yderlige sygdomme. Dermed tester man nu danske spædbørn for 25 sygdomme, herunder galaktosæmi som instituttet selv har udviklet testmetoden for. FOTO: Thomas Nielsen.

Vi bliver formet af den tid, vi vokser op i. Derfor beskrives generationer tit og ofte med hver deres præferencer, behov og forventninger. Men hvordan kommer alder og generationsforskellene til udtryk ude på arbejdspladserne? Det svarer fem bioanalytikere fra de fire generationer på – to fra den meget omtalte generation Z – i dette nummer af fagbladet. Fagbladet har også talt med en bogaktuel sociolog, der opfordrer til, at vi bevarer nysgerrigheden på hinanden, når vi skal arbejde sammen på tværs af generationerne.

Du kan også komme ind bag facaden på Statens Serum Institut (SSI), der har føjet seks nye sygdomme til det nationale screeningsprogram for medfødte sygdomme. Dermed tester man nu nyfødte for 25 alvorlige sygdomme, herunder sygdommen galaktosæmi, som SSI selv har udviklet testmetoden for.

Og så kan du læse om arbejdet med helgenomsekventeringer på Nationalt Genom Center, hvor der omsider er kommet fart på rekvisitionerne, men hvor mange forhold er oppe i luften. Blandt andet fordi ansvaret overgår til regionerne, når Novo Nordisk Fondens bevilling udløber til sommer.

Danske Bioanalytikere nr. 03 2024 Forside
Fagblad

Vær åben. Vær nysgerrig. Giv plads.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk