Fra digital til analog i sommerferien

Genopdag glæden ved afslapning, ferie og bøger. Sommeren er her, og det er den perfekte tid til at trække sig tilbage fra den digitale verden, i mit tilfælde computerskærmen, og dykke ned i den analoge glæde ved afslapning, ferie og bøger. I en tid hvor teknologi dominerer vores hverdagen, kan det at give en pause fra den konstante opkobling være forfriskende og måske en nødvendighed. Sådan skriver formand Martina Jürs i månedens frispark.

Frispark
Skrevet af
Martina Jürs, formand. Foto ændret 15:35
Martina ferie

Ferien er en ideel tid til at koble af fra den daglige rutine, skriver Martina Jürs i månedens frispark. Privatfoto

Vores liv er mere digitale end nogensinde. Vi er opkoblet nærmest 24/7, enten gennem arbejdet, på sociale medier, streamingtjenester eller bare for at holde sig opdateret på nyheder. Selv om teknologien giver mange fordele, kan det også føre til udbrændthed og stress. En digital detox giver hjernen en tiltrængt pause, forbedrer den mental sundhed og giver dig muligheden for at genopdage glæden ved analoge aktiviteter.

Ferien er en ideel tid til at koble af fra den daglige rutine. Hvad enten du går i naturen, er på stranden eller bare nyder nogle rolige dage hjemme, så er det vigtigt at give dig selv tid til at slappe af og lade op. Brug tiden til at være til stede i øjeblikket, og lad tankene vandre uden forstyrrelser fra digitale enheder. Det vil jeg gøre i min sommerferie.

For mig er bøger en portal til andre verdener og en god begyndelse til at glemme de digitale medier. Jeg opdager nye perspektiver på emner og min fantasi udfordres.

Hvis jeg skulle vælge en bog, som jeg vil anbefale at læse, her i sommer, så er det ”Det gode menneske” af Rutger Bregman. Det centrale budskab i "Det gode menneske" er, at en mere optimistisk forståelse af menneskenaturen ikke bare er mere korrekt, men også kan have praktiske og positive konsekvenser for, hvordan vi organiserer vores samfund. Bregman opfordrer læserne til at revurdere sin opfattelsen af mennesket og at anerkende de mange eksempler på godhed og samarbejde i både historien og den moderne verden.

"Det gode menneske" er en inspirerende bog, som udfordrer os til at tænke nyt om, hvad det vil sige at være menneske, og hvordan vi kan bygge et bedre samfund baseret på tillid og samarbejde. 

To andre bøger som jeg vil læse er ”Underskud” af Emma Holten og ”Kun til navlen”. Har du bog eller to, som vil anbefale til mig, så vil jeg gerne inspireres.

Jeg håber også, at du i den kommende tid skal holde ferie, koble af og måske tage en digital detox. Jeg har planer om at tage en pause fra den digitale verden og omfavne analoge glæder som læsning, der skal berige min sommer på utallige måder. Det giver ikke kun hvile for øjnene og sindet, men også en dybere forbindelse til verden rundt os. Så jeg vil tage min bog, finde et rolig sted, og lade mig  forsvinde ind i sider fyldt af eventyr, visdom og afslapning. 

Digital detox – nu må vi se om det holder.

God sommer.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk