Fagblad nr. 4 2014

Alle skal med i fællesskabet

Efter nogle års nedgang er medlemstallet i dbio igennem 2013 igen steget. Det er rigtigt dejligt, og det bedste er, at antallet af studerende, der melder sig ind, er steget og stadig stiger støt. Når vi så tilmed kan registrere, at de studerende i stor stil fortsætter deres medlemskab efter studietiden, er der grund til optimisme. De studerende og de nyuddannede er jo dem, der skal bære såvel foreningen som faget videre i fremtiden.

I de senere år har vi forstærket det strategiske arbejde med at hverve nye medlemmer og haft særligt fokus på de studerende og nyuddannede. Vi afholder arrangementet ”færdig – hvad så” for de næsten færdiguddannede, en intro til dbio og det velbesøgte Årstræf for studerende. Vi har fået flere rabatordninger på efterspørgsel fra de unge selv, og vi har besluttet, at nyuddannede kan fortsætte på studenterkontingent to måneder efter, de er færdiguddannede. dbios facebookgruppe er også et hit blandt de nyuddannede og studerende. Her kan de stille spørgsmål og give deres mening til kende. Og der er gang i debatten blandt gruppens 1829 medlemmer!

Regionerne er begyndt at afholde lokale arrangementer for ”deres” studerende, og jeg ved, at mange tillidsrepræsentanter gør en indsats for at rekruttere de studerende på arbejdspladserne.

Det er rigtig positivt at se, hvordan det strategiske arbejde med medlemshvervning bærer frugt. Glæden over fremgangen må imidlertid ikke løbe af med os. Bliver vi for selvfede, kan rekrutteringen hurtigt gå i stå, og det må ikke ske. Vi organiserer fortsat kun knap halvdelen af de studerende. Det skyldes ikke mindst, at mange først melder sig ind, når de er kommet godt i gang med studiet, eller måske endda først, når de nærmer sig afslutningen af deres uddannelse. Mit mål er at få alle med i fællesskabet, og vi har her en fortsat fælles opgave.

Jeg vil fortsætte mit arbejde på skolerne og via De Studerendes Udvalg i Danske Bioanalytikere, og jeg håber, at alle medlemmer vil tage sig tiden og fortælle de studerende, hvorfor de selv er medlem. Den personlige historie er ofte den stærkeste motivationsfaktor, når man overvejer et medlemskab af
fagforeningen.

Hvis vi kan øge medlemstallet i dbio bliver vi stærkere, og vi får mulighed for at afholde flere medlemsarrangementer og give en endnu bedre service. Ikke kun til de nyuddannede og studerende, men til alle medlemmer.

Af Camilla Bjerre,
Næstformand i Danske Bioanalytikere

Fagblad nr. 4 2014

Særligt benyttede sider på dbio.dk