Vellykket temadag om dbio arbejdsmiljøstrategier, arbejdsskader, fleksjob og førtidspersion

Det var en videnstung, men meget spændende og relevant temadag, der både handlede om det, som dbio arbejder med på arbejdsmiljøområdet og om de nye regler på fleksjob- og førtidspensionsområdet

Dagens forløb:

Dagen startede med, at næstformand, Camilla Bjerre, fortalte om dbio's arbejdsmiljøarbejde; om de strategier, som er udarbejdet i dbio på arbejdsmiljøområdet.

Herunder også om den arbejdsmiljøundersøgelse, der har været afholdt blandt medlemmerne i foråret. Der er endnu mange detaljer, der skal arbejdes med. Det er dog allerede nu tydeligt at dbio skal udbrede viden om et af de områder, der har æret spurgt ind til i undersøgelsen.

Der er ikke anmeldt sager på grund af psykiske skader i dbio, og alligevel viser undersøgelsen, at der er flere (op til 10 % af de, der har svaret på undersøgelsen), der har været udsat for spyt, slag, og trusler i deres arbejde med patienterne. Det er en psykisk arbejdsskade, der bør anmeldes, fordi det er umuligt at vide,

hvordan det påvirker den enkelte over tid. Og vælger man ikke at anmelde det, skal man i det mindste sørge for, at det bliver registreret i afdelingen med angivelse af dato, og en beskrivelse af hændelsen, gerne med angivelse af eventuelle vidner. Dette kan så bruges, hvis der senere kommer en reaktion, der medfører sygefravær.

Camilla fortalte desuden om dbio's strategiske arbejde med arbejdsmiljøet.

dbio's strategier på arbejdsmiljøområdet

Vibeke G. Kristensen, der er socialrådgiver og  konsulent på arbejdsmiljøområdet i dbio, fortalte herefter om de nye regler på fleksjob og førtidspensionsområdet.

Der var rigtig meget viden i Vibekes oplæg. Plancherne  er sammen med referatet af Vibekes oplæg lagt i insite.dbio.dk, hvor alle repræsentanterne kan finde dem. Så spørg din TR/AMiR, hvis du er interesseret i at vide mere om dagens indhold.

Særligt benyttede sider på dbio.dk