Tredje hold bioanalytikere klar til at bekæmpe ebola i Sierra Leone

Det andet hold sundhedspersonale, der har været udsendt i kampen mod ebola er nu kommet hjem. Det tredje hold er allerede i gang i Vestafrika – og et fjerde hold skal afsted inden sommer.

Nyhed

Af Niels C. Jensen, journalist

Ebola_SierraLeone_marts_UKaid_web

Sikkerheden om sundhedsarbejderne i Sierra Leone er meget streng. Ebola-epidemien hærger stadig. Foto: UKaid

Den danske indsats i forbindelse med ebola-bekæmpelse er nu overdraget til et nyt og tredje hold sundhedspersonale, efter at Hold 2 er taget hjem til Danmark.

”Jeg vil gerne sige stor tak til de 26 kvinder og mænd på Hold 2, der de sidste mange uger har arbejdet stenhårdt for at bekæmpe den alvorlige ebola-epidemi i Sierra Leone. Med nu to holds store indsats – og det tredje hold i fuld gang – er det tydeligt at se Danmarks positive aftryk i det fælles og vigtige arbejde for at bekæmpe sygdommen,” siger forsvarsminister Nicolai Wammen og fortsætter:

”De danske udsendte har kæmpet og arbejdet dedikeret under vanskelige vilkår – til stor gavn for andre mennesker i nød. Det kan jeg kun tage hatten af for – og videregive min største anerkendelse og respekt”.

Epidemien langt fra slut

Selvom der den seneste tid har været et fald af nye ebola-tilfælde i Sierra Leone, er epidemien langt fra slut, og der er forsat brug for hjælp. Derfor har er det tredje hold allerede i gang i Sierra Leone. Hold 3 består af 5 læger, 14 sygeplejersker og 3 bioanalytikere samt en holdleder.

Det er Forsvarets Sundhedstjeneste, der står for forberedelserne af sundhedspersonalet, der er rekrutteret fra den civile sundhedssektor.

"For nu tredje gang på kort tid sender Danmark endnu et hold af kompetente mænd og kvinder af sted til Sierra Leone for at hjælpe i kampen mod ebola. De to tidligere hold har allerede vist, hvor stor betydning Danmarks bidrag har for de mange ofre, sygdommen kræver. Og jeg er stensikker på, at det nye hold, vi sender af sted i dag, vil gøre samme store forskel. Jeg ønsker dem alle en god tur, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Hold 4 af sted inden sommer

Der skal også udsendes et fjerde hold til Sierra Leone. Rekrutteringen er i fuld gang, og holdet vil starte uddannelse i Danmark i april.

”Det danske sundhedspersonale i Port Loko har ydet og yder fortsat en kæmpe indsats, som er helt afgørende for at komme epidemien til livs. Selvom udviklingen i de ebolaramte lande bevæger sig i en positiv retning, så er udbruddet ikke overstået. Der er stadig behov for massiv støtte. Danmark har derfor besluttet at forlænge den danske tilstedeværelse i Port Loko frem til sommeren 2015,” siger Handels- og udviklingsminister Mogens Jensen.

EBOLA I VESTAFRIKA

  • ​Ifølge FN’s verdenssundhedsorganisation, WHO, har 10.000 mennesker mistet livet som følge af ebola.
  • Sygdommen har haft store konsekvenser for de tre berørte lande Liberia, Sierra Leone og Guinea.
  • Den 6. marts kunne Liberia udskrive sin sidste ebolapatient.
  • Sygdommen forekommer forsat i Guinea og Sierra Leone.

Kilde: Udenrigsministeriet

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk