To gode arrangementer for studerende - klik på dette link

Der har været afholdt et møde i Esbjerg og et i Odense. På den måde er de studerende tilknyttet de to skoler blevet inviteret til hver sit møde.

påTemadage for de studerende i Region Syddanmark

Der har været afholdt to temamøder for studerende i Regionen. 26/9 i Odense og 13/11 i Esbjerg.
Der deltog ialt 30 studerende i de to arrangementer, og da det er første gang, vi søger at samle de studerende, er det pænt besøgt - det bliver bedre næste gang!

studerende-odense-1
Fra mødet i Odense, der blev holdt i dbio-Syddanmarks lokaler

I Odense fortalte Lone Svargo Pedersen om sine spændende oplevelser som bioanalytiker rundt omkring i verden. Lone har været i Holland, Island og Grønland. Vægten var lagt på hendes fem år i Grønland, hvor hun var i begyndelsen af sin faglige karriere. Vi hørte og så også glimt fra flere af vort fags internationale kongresser, hvor Lone har deltaget med posters. Det er altså muligt - når vi har mod på det.

 

 

 Derefter beskrev regionsformand Hanne Bonde hospitalsstrukturen i Region Syddanmark, med fokus på laboratorierne. Hvordan specialerne er fordelt og om ansættelsesmulighederne også hos praktiserende læger og behandlingssteder.

studerende-odense-2
Lone Svargo fortæller om sine mange spændende oplevelser

Til sidst fortalte Hanne om regionsbestyrelsen, dens medlemmer og opgaver, og om en måned i en regionsformands kalender.
Et meget hyggeligt og givende arrangement.

I Esbjerg fortalte bioanalytikerunderviser Gitte Hamann om kulturforskellene mellem vores specialer. Gitte har arbejdet indenfor de fleste af vores specialer, så hun har også selv erfaringer udover den teoretiske tilgang fra sin Master i Professionsudvikling.

Vi er faktisk meget forskellige - både mellem specialerne og de enkelte laboratorier. Det ses på omgangsformen, rutinerne, mødedisciplin, værdierne - selv gavekassen kan være en udfordring.
Når så besparelser og strukturændringer og lignende betyder, at laboratorier skal lægges sammen, har vi som faggruppe og enkeltpersoner en opgave at løse i fællesskab.

foto-2
Her et billede fra oplægget på bioanalytikeruddannelsen i Esbjerg

 

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
UCSYD

 

 

 

 

 

 

 

Et planlagt oplæg, netop om sammenlægningen af flere specialer i et nyt laboratoriehus, måtte desværre aflyses p.gr.a. sygdom.

Andet oplæg var af Karin Siemonsen, Patologisk Institut, OUH. Karin arbejder med elektrokmikroskopi, som er et af de sjælne bioanalytikerområder. Det var spændende og tankevækkende at høre og se om det univers. Oplægget var krydret med de mange utensilier, som Karin havde taget med fra sin dagligdag. Vi kan godt lide at se og røre. Billeder er ikke nok! Godt tænkt af Karin.

Vi sluttede med Hanne Bondes gennemgang af Region Syddanmark ligesom i Odense.
Også et meget vellykket arrangement.

Vi har allerede besluttet at afholde to lignende dage i efteråret 2014.

Anette Worm

Tilbage til dbio-Syddanmark

Særligt benyttede sider på dbio.dk