Tissetyv stjal køletaske med forsøgs-urin

Det er en af de anekdoter, som bioanalytiker Søren Andresen fortæller om i det nye nummer af fagbladet. Tyven stjal køletasken med en forsøgspersons urin – et af flere prøvematerialer, som undersøges i forbindelse med stofskiftets betydning for fedme.

Nyhed
Web_SoerenAndresen300114_SK01

Bioanalytiker Søren Andresen arbejder på Afdeling for Ernæring, Motion og Sport på Københavns Universitet. Her er han og bioanalytiker-kollegaerne en central faggruppe i forsøget på at komme fedme til livs ved at undersøge det humane stofskifte.

Bioanalytikernes kerneopgave er at tage og analysere blodprøver og foretage analyser på andet humant prøvemateriale – urin, fæces, spyt og udåndingsluft.

Frivillige forsøgspersoner udgør en vigtig del i deres forskning – og heraf opstod altså situationen omkring tyveriet af køletasken fra forsøgspersonens cykelkurv.

Du kan også læse om et supermarked indrettet til forsøg på instituttet, om afdelingens to respirationskamre – bittesmå etværelses isolationsceller hvor en forsøgsperson får mad via en sluse – og så er der selvfølgelig også den rumhjelm-lignende tingest på afdelingen …

Læs mere i fagbladet, som er på gaden 2. maj.

Fotoet forestiller bioanalytiker Søren Andresen med køletaskerne, som udleveres til forsøgspersoner. I taskerne kan de opsamle deres urin over flere dage. Foto: Søren Kjeldgaard.

Særligt benyttede sider på dbio.dk