Stil op for din region!

2024 er året, hvor regionsformænd og regionsnæstformænd skal vælges blandt medlemmerne. Samtidig skal der vælges nye medlemmer til hovedbestyrelsen, nye regionsbestyrelsesmedlemmer og kongresdelegerede. Her kan du læse om valgene, som der løbende opdateres om på hjemmesiden.

Nyhed
Skrevet af
Janus Pill Christensen, organisatorisk chef
Udklip_dbio regionerne

Det er valgår og kongresår i Danske Bioanalytikere i 2024.

Valg af regionsformand og næstformand

Der skal vælges en regionsformand og en regionsnæstformand i hver af dbio’s 5
regioner.

Fristen for at stille op bliver i slutningen af juli 2024 eller starten af august afhængigt af datoen for generalforsamlingen i de enkelte regioner, da kandidater skal stille op 6 uger før. Fristerne fremgår af oversigten over generalforsamlinger.

NORDJYLLAND: Regionsformand Merete Dahl Kjeldgaard genopstiller.

HOVEDSTADEN: Regionsformand Lotte Christensen genopstiller ikke.

SYDDANMARK: Regionsformand Hanne Nielsen Bonde genopstiller ikke.

SJÆLLAND: Regionsformand Anja Lykke Aakeson genopstiller.

MIDTJYLLAND: Regionsformand Karin Vestergaard genopstiller.

Kandidater til regionsformandsposten og næstformandsposten skal sende deres kandidatur til kandidat@dbio.dk. Hvis du ikke inden for et døgn på hverdage modtager en bekræftelse på opstillingen, skal du kontakte organisatorisk chef Janus Pill Christensen via sms på 52 10 02 76.

Øvrige oplysninger om valget, herunder valgmøder mv., vil blive annonceret på regionernes sider på www.dbio.dk. Dækningen af valgene på dbio's medier starter op efter opstillingsfristens udløb. 

Valgene foregår elektronisk blandt regionernes stemmeberettigede medlemmer.

Resultaterne af valgene til regionsformand og næstformand offentliggøres senest på regionsgeneralforsamlingerne. De nyvalgte formænd tiltræder umiddelbart efter regionsgeneralforsamlingerne.

Valg af hovedbestyrelsesmedlemmer og regionsbestyrelsesmedlemmer

På regionsgeneralforsamlingerne i september måned skal der vælges nye medlemmer til dbio‘s hovedbestyrelse og medlemmer af regionsbestyrelserne.

Fristen for at stille op er den samme som for valget til regionsformand og næstformand, jf. ovenfor. Opstillingen foregår ved at henvende sig til de enkelte regioner. Du kan læse mere herom på regionernes hjemmeside på www.dbio.dk.

Hvis der er flere kandidater til posterne end pladser, afvikles valget på generalforsamlingen. På samme vis kan der ske supplerende opstilling på regionsgeneralforsamlingen til ubesatte poster.

Valg af delegerede til kongressen

Opstilling som delegeret til kongressen skal ske til regionsformanden senest 14 dage før generalforsamlingen. Såfremt der er flere kandidater til posterne end pladser, afvikles valget på generalforsamlingen. På samme vis kan der ske supplerende opstilling på regionsgeneralforsamlingen til ubesatte poster.

Opstilling til flere poster

Du kan vælge at stille op til flere poster. Hvis du fx vælger at stille op som formand – og ikke bliver valgt – har du mulighed for at blive valgt til andre poster.

Vilkår og yderligere information

Regionsformændene er honoreret på fuldtid til arbejdet, og der er knyttet honorar eller frikøb til andre funktioner i regionerne. Ønsker du at vide mere om arbejdsvilkår for dette eller andre hverv i regionerne, kan du kontakte de enkelte regioner eller organisatorisk chef Janus Pill Christensen.

Du kan læse uddybende om formelle regler for valg i dbio’s vedtægter og følge valgene på www.dbio.dk.

Læs også:

Udklip_dbio regionerne
Nyhed
Emne

Kontakt

Ledelsen
Organisatorisk chef
4422 3235
5210 0276

Særligt benyttede sider på dbio.dk