Solveig Dein Kjeldgaard tager posten som næstformand inden pension

Næstformand Camilla Bjerre genopstiller ikke, men forlader dbio på grund af nyt job. Men også posten som formand og 1.-næstformand er i spil ved valget til Forretningsudvalget i foråret. Solveig Dein Kjeldgaard fylder pladsen ud indtil kongressen.

Nyhed

Af Helle Broberg Nielsen, journalist

Solveig_web

Hovedbestyrelsen i dbio konstituerede på et ekstraordinært HB-møde i begyndelsen af januar Solveig Dein Kjeldgaard som 2.-næstformand frem til kongressen i oktober.

”Jeg er faktisk lige på vej på pension. I toget til HB-mødet havde jeg slet ikke overvejet, at jeg skulle være en del af det her. Jeg synes, at det var lidt dumt at fortælle det over telefonen til min mand, så da han kom hjem ved titiden, bad jeg ham sætte sig ned og tage et glas rødvin. Han bakkede mig naturligvis 100 procent op. Det havde jeg altså også forventet efter 40 års ægteskab plus det løse”, griner Solveig Dein Kjeldgaard.

64-årige Kjeldgaard er næstformand i Region Syddanmark, fællestillidsrepræsentant på Sygehus Lillebælt og var i mange år formand for dbio-Vejle i den tidligere amtsstruktur.

Hun stiller ikke op til genvalg i sin egen region og ønsker ikke at kandidere til en mere permanent plads i Forretningsudvalget, men indvilgede i at tage de 8-9 måneder på posten, da hun blev bakket op af en enstemmig hovedbestyrelse.

bert og martina Tager gerne en tørn mere

Kort før jul meddelte 2.-næstformand i Danske Bioanalytikere Camilla Bjerre, at hun har fået et andet job pr. 1. februar og derfor trækker sig fra Forretningsudvalget. Såvel hun som formand Bert Asbild og 1.-næstformand Martina Jürs havde ellers i bladet annonceret, at de alle genopstiller.

Nu er situationen den, at der skal mindst ét og allerhelst flere medlemmer på banen for at demokratisikre dbio’s fremtidige politiske ledelse. Kandidater kan stille op til samtlige formandsposter og skal anmelde deres kandidatur til dbio’s sekretariat senest onsdag 1. april klokken 16 på dbio@dbio.dk.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk