Skal kontingentet stige

Det og andre spørgsmål skal dbio's kongresdelegerede tage stilling til på kongressen i oktober måned. Læs mere om kongresforslag i notatet fra dbio-Syddanmarks andet delegeretmøde.

dbio-Syddanmark

Så har vi i dbio-Syddanmark afholdt det andet delegeretmøde frem mod kongressen i oktober 2015
Vi gennemgik de foreløbige kongresforslag fra HB  .. og drøfter igen når de endelige forslag foreligger.

Henstillingen fra Heidi Thårup omkring uddannelsesmuligheder til laboranter. Drøftelserne i HB og en nedsat arbejdsgruppe vil indgå som en del af den mundtlige beretning.

Kontingentforslagene

fra HB, hvor der er to forslag der vil blive forelagt kongressen nemlig 

  • Skal vi fortsat fylde kontingentkroner i garantifonden (konfliktunderstøttelse)? Og lade kontingentet stige med 1.5 % (svarende til prisudviklingen men ikke både pris - og lønudvikling) i hvert af kongresårene
  • Skal vi kun tilføre garantifonden 7,50 kr. og stadig lade kontingentet stige 1.5 % (der vil reelt være tale om en kontingentreduktion)

Der vil senere komme uddybende forklaringer, så man kan se om der er tale om kontingentnedsættelse eller forøgelse i forhold til reallønnen.

Men der vil komme to forslag vedrørende kontingentet fra et flertal i HB, som kongressen skal drøfte og stemme om. Der kan endnu nå at komme forslag fra de øvrige regioner om at fastholde kontingentet og spare os ud af de manglende millioner. Men vores delegerede ønskede ikke at fremsætte et sådan forslag Der er i øvrigt fra HB en klar holdning til at de ansatte samt øvrige aflønnede (RFM. og FU) bør kunne få samme lønstigninger som overenskomstresultatet giver bioanalytikerne i øvrigt.

Regionstilskud.

Her har der været forsøgt lavet en ny fordelingsnøgle, så dbio-Nordjylland og dbio-Sjælland (som er de to mindste dbio-regioner)  kan få en større del af tilskuddene.
Medlemstilskuddet er blandt andet beregnet på antal medlemmer, det betyder, at de regioner, der har mange eller få medlemmer, berøres mest, når der røres ved denne beregning.
De to små regioner har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Derfor har de i indeværende kongresperiode hvert år fået 37.500 kr. hver af de store regioner, men det får karakter af almisser.
Det er derfor forsøgt at lave en differentieret tildeling af medlemstilskud. 

Det kommer ikke til at betyde ret meget for dbio-Syddanmark da vi har det gennemsnitlige medlemstal, hvorimod dbio-Hovedstaden, der er den største dbio-region, vil komme til at betale hele gildet.

Efter lange drøftelser i HB, vil der komme et forslag herfra om at der stadig overføres 25.000 kr. fra hver af de store regioner til deling mellem Sjælland og Nordjylland, men på permanet basis .. som ”tilskud for få medlemmer” eller et andet ord der dækker.
 

Pladsering af valg og Kongres:

Vi drøftede de nuværende udfordringer ved en kongres, der skal flyttes til efteråret hver gang den falder sammen med overenskomstforhandlinger og evt. konflikt - og det er sket de sidste gange, der har været afholdt kongres. Og det vil ske igen, så længe vi har 3 årige overenskomstperioder. Ulempen ved det er, at tiden fra regionsgeneralforsamlingerne og frem til  Kongressen bliver uhensigtsmæssigt lang.

Derfor kunne der være ide i at flytte kongressen permanent til efteråret.

Desværre var vi i dbio-Syddanmark kun 10 deltagere til første og 13 deltagere til andet delegeretmøde. Måske er det også et udtryk for at der er for lang tid til kongressen. Drøftelserne i HB har givet anledning til forskellige scenarier.. og det forslag der var mest opbakning til var en model skitseret herunder

 
kongresplasering

Der arbejdes videre med dette i HB.

De delegerede i dbio-Syddanmark blev enige om at genfremsætte forslag om, at det skal være muligt at vælge suppleanter til RB (forslaget der blev nedstemt på den ekstraordinære kongres i 2014)

Derudover er der ingen af de delegerede, der har haft yderligere forslag eller henstillinger til kongressen.

Særligt benyttede sider på dbio.dk