Skal du være AMiR (arbejdsmiljørepræsentant) i din afdeling

Så er chanchen der nu. Der er AMiR-valg på alle Region Syddanmarks arbejdspladser i den kommende tid.

dbio-Syddanmark

Inden nytår skal der være afholdt valg til MED-systemet for de kommende to år.

Og før det skal der vælges AMiR på blandt andet laboratorierne på sygehusene.

Hvis I vælger en AMiR, der er medlem af dbio, vil han/hun få tilbudt både uddannelse og støtte til at bestride de udfordringer, der ligger i AMiR-arbejdet,

Hvis du har lyst til at blive AMiR skal du stille op.
Hvis du ikke stiller op, skal du bakke op om valget.
Efter valget skal du bakke op om AMiR-funktionen.

Det er ledelsen, der har ansvaret for at orientere om valget, og det sker typisk ved at der kommer besked til de nuværende AMiR om at hænge opstillingslister op på opslagstavlerne. De nuværende AMiR beslutter også - eventuelt i samarbejde med ledelse i arbejdsmiljøgruppen - hvornår valget skal finde sted.

Hvis der er flere kandidater til AMiR-posterne, end der er brug for, skal det sikres at alle ansatte i afdelingen - undtagen lederne - får mulighed for at afgive stemme.
Det er altså ikke kun bioanalytikere/laboranter, der kan stemme - eller stille op til AMiR-valget! AMiR dækker alle ansatte i afdelingen.

2016-AMiRvalg

Selv om du ikke stiller op til valget, er det vigtigt at du bakker op om processen, både i forbindelse med valget og senere, når din AMiR skal bruge tid på arbejdsmiljøarbejdet.

Valgperioderne for AMiR er de fleste steder to-årige. De enkelte sygehuse har dog mulighed for at gøre valgene tre- eller fire-årige. Det bør fremgå af opstillingslisten, hvor lang valgperioden er.

 

Særligt benyttede sider på dbio.dk