Sådan kan du forbedre arbejdsmiljøet med social kapital

Et nyt spørgeskema kan måle social kapital på arbejdspladsen og dermed være med til at forbedre arbejdsmiljøet. Det er udviklet af forskere på NFA, som også har udgivet en ny rapport om emnet.

Nyhed

Er du interesseret i at forbedre arbejdsmiljøet, er der godt nyt om emnet ’social kapital’, der handler om sociale relationer på arbejdspladsen. Den nyeste arbejdsmiljøforskning viser nemlig, at er der en høj grad af social kapital i en virksomhed, vil det antageligt kunne bidrage til at forbedre arbejdsmiljøet og skabe en bedre opgaveløsning. Det skriver Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Forskere fra NFA har udgivet en ny rapport om emnet og udviklet et spørgeskema for, hvordan man konkret kan måle social kapital på arbejdspladserne.

For eksempel kan en afdeling på en arbejdsplads bruge spørgeskemaet til at kortlægge, hvor god eller dårlig afdelingen er til at udnytte sin sociale kapital i teams, mellem medarbejdere og ledelse og i samarbejdet med andre afdelinger.

Forskerne definerer i rapporten social kapital som 'de aktuelle og potentielle ressourcer, der findes i de sociale relationer på arbejdspladsen'.

Læs mere om rapporten her.

Særligt benyttede sider på dbio.dk