PKA har ikke penge i skattely

Det blev fastslået i den mundtlige beretning på pensionskassens generalforsamling. Fodterapeuterne blev budt velkommen i PKA. Herudover var der fire forslag, der alle blev vedtaget. Dagen blev afrundet af et oplæg om fremtidens arbejdsmarked.

dbio-Syddanmark

Af Dinah Sloth Andersen, webredaktør

Godkendelse af årsberetningerne

Den mundtlige beretning kunne dokumentere at PKA er en god pensionskasse, der giver gode afkast.
Det er herudover en ansvarlig pensionskasse, der investerer vores midler i blandt andet vedvarende energi i stedet for kul og olie.
Både den skriftlige og den mundtlige beretning blev godkendt.

Godkendelse af årsrapport

Årsrapporten, som fortæller om økonomien, blev også godkendt.

Forslag

Fodterapeuternes indtræden i PKA

Der var stillet forslag om at Fodterapeuterne kunne indtræde i PKA, og det blev enstemmigt vedtaget.

Kontant udtrædelsesgodtgørelse

Kontant udtrædelsesgodtgørelse - her blev der vedtaget en ændring, fordi der er lavet om på skattereglerne i Grønland. Ændringen vil tilgodese de medlemmer af pensionskassen, der arbejder i Grønland i kortere eller længere perioder, så de kan sidestilles med de medlemmer, der arbejder i Danmark rent pensionsmæssigt. Ændringen vil også kunne bruges af medlemmer, der arbejder i udlandet.

Forslag om at undersøge om der er brug for en forsikring i pensionskassen

Forslag om ekstra udbetaling ved sygdom blev også vedtaget - og lyder sådan:
Bestyrelsen blev opfordret til at undersøge, om der er efterspørgsel på en ekstra ydelse bestående af forsikring ved mistet arbejdsevne uafhængig af tildelt offentlig førtidspension.

Forslaget er begrundet således: "Dette ønskes, idet det bliver sværere og sværere at få tilkendt offentlig førtidspension, hvorfor det bør være muligt at tilkøbe denne forsikring selvstændigt. Det bør kunne gøres i PKA på linje med andre pensionsselskaber. Derfor opfordrer jeg bestyrelsen til at se på om der vil være efterspørgsel på en ekstra ydelse".

Elektronisk materiale til de delegerede ved generalforsamlingerne

Endelig blev det vedtaget, at der fremover kun udsendes generalforsamlingsmateriale elektronisk, med mindre der bliver bedt om at få det tilsendt med posten i en trykt udgave.

Valg af revisionsfirma

Så var der valg af revisor, hvor de delegerede også fulgte bestyrelsens indstilling.
Alt i alt en fredelig generalforsamling.

Fremtidens arbejdsmarked

Dagen sluttede med et oplæg om fremtidens arbejdsmarked ved Lektor Anna Ilsøe fra FAOS, Københavns Universitet: Det danske arbejdsmarked er de seneste 10-15 år blevet en mere mangfoldig størrelse. Flere er i dag ansat på deltid eller arbejder som selvstændig eller vikar, og det skaber forandringer i vores arbejdsliv.

Digitaliseringen af vores arbejde gør det også lettere at kombinere forskellige opgaver og ansættelser. Men hvad sker der så med pensionen, efteruddannelsen og vores fremtidige jobmuligheder? Anna Ilsøe gav i sit oplæg en status på det danske arbejdsmarked anno 2017 og diskutere med de delegerede, hvad det betyder, når vi i stigende grad sammensætter vores eget arbejdsliv.

Særligt benyttede sider på dbio.dk