PKA-generalforsamling - vedtagne ændringer

På pensionskassens generalforsamling blev der vedtaget forskellige ændringer, som kan få betydning for din pensionsudbetaling.

Delegerede fra dbio- Syddanmark har netop deltaget i den årlige generalforsamling i pensionskassen PKA.

Årsberetningen kan læses på pensionskassens hjemmeside (link)

Der var i år nogle vigtige vedtægtsændringer, der skulle vedtages i lyset af den nye skattereform (som bl.a. indeholder en bestemmelse om at engangssummen, der allerede er opsparet, kan frigives til alderspension til en afgift på 37,3 % i stedet for de 40 % afgiften er under normale forhold, altså en skatterabat )

  • Skattefri indbetaling til engangssum ved alder sidestilles med kapitalpension, hvorfor den, qua skattereformen, ikke længere er mulig. Der er ikke siden 1.ja. 2013 indberettet indbetaling til engangssum ved alder Der skulle derfor tages stilling til hvad der fremadrettet skal ske med eksisterende opsparinger til denne engangssum og hvordan pensionstilbuddet i fremtiden skal indrettes.
  • Der var et forslag fra PKA’s bestyrelse om at man fremadrettet kan indkalde til generalforsamling via hjemmesiden (Delegerede vil stadig få indkaldelse pr brev)
  • Finanstilsynet havde stillet krav om at bestyrelsen blev udvidet med et medlem med særlig indsigt i investerings- og forsikringsområdet.

Vedtagelserne, som der vil komme en meget udførlig informationskampagne om fra PKA i løbet af 2013-2014, gik i korte træk ud på:

  • Som udgangspunkt vil fremtidige pensionsindbetalinger gå til livsvarig alderspension, med mindre man aktivt tilvælger engangssum ved alder.
  • Eksisterende opsparinger kan lægges oven i alderspensionen uden at der betales skat før de udbetales, eller der kan betales 37,3 % her og nu og så beholdes engangssum ved alder.
  • Medlemmer kan fremadrettet tilvælge en opsparing til engangssum ved alder. De skal så bruge 5 % af deres pensionsindbetaling til denne sum og indbetalingen er fremadrettet ikke skattefri. Det vil betyde at dækning ved død og førtidspension falder og alderspensionen bliver højere. Man kan med denne model ikke senere konvertere engangssummen til en højere alderspension (nu er pensionen jo en blanding af skattepligtige og ikke skattepligtige indbetalinger)

Alt dette vil der som sagt komme en meget udførlig kampagne om , og det vil være meget individuelt hvad det enkelte medlem bør vælge.

Så det er vigtigt at tage kontakt til PKA når materialet kommer, hvis man er i tvivl.

Indkaldelse via hjemmeside og indsættelse af et finansierings -og forsikringskyndigt medlem blev vedtaget.

Følg med på PKA’s hjemmeside eller via PKA’s facebookside

Særligt benyttede sider på dbio.dk