OK15: Forhandlinger på det regionale område fortsætter

Parterne er enige om at ’prøve hinanden af’ i tekniske arbejdsgrupper, og den politiske forhandling 30. januar er derfor udskudt

Nyhed

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

Forhandling_sunhedskartellet_web
Forhandlingsfællesskabet og regionerne blevet enige om udskyde de forventede afsluttende politiske forhandlinger. Foto: Sundhedskartellet/Line Thit Klein

Parterne har nedsat en række arbejdsgrupper for at forhandle og teknisk afklare en række forskellige generelle krav om bl.a. TR/MED og psykisk arbejdsmiljø.

Under de tekniske forhandlinger, som forbereder de politiske forhandlinger, er Forhandlingsfællesskabet og regionerne blevet enige om, at lade arbejdsgrupperne arbejde yderligere videre inden de forventede afsluttende politiske forhandlinger for Forhandlingsfællesskabet den 20. februar.

Forhandlinger ved 'flere borde'

Danske Bioanalytikere forhandler sammen med Forhandlingsfællesskabet og Sundhedskartellet om ny overenskomst for ansatte på sygehusene. Sammen med Forhandlingsfællesskabet forhandler vi de såkaldte generelle krav som løn og pension, og politikerne skulle have mødtes til den anden forhandling i dag, den 30. januar.

Forventet forlig slut februar

Forhandlingerne er planlagt til at afslutte med staten den 6. februar, kommunerne den 13. februar med regionerne den 20. februar. Der er planlagt forhandlinger om de mere organisationsspecifikke krav frem til den sidste weekend i februar.

TR-konference 9. marts 

Såfremt forhandlingerne afsluttes med udgangen af februar afholder Sundhedskartellet en orientering om resultatet for alle tillidsrepræsentanter den 9. marts.

Læs mere OK15 – arbejdsgrupper skal prøve hinanden af (kun for medlemmer)

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk