OK-projekt om lokalløn går i gang allerede til september

Som de fleste ved har det været et stort ønske at få ”sat hegn omkring” tilbageløbsmidler. Det kom frem i de fleste af de tilbagemeldinger, Sundhedskartellet fik inden overenskomstforhandlingerne i 2015. Og hvordan gik det så

dbio-Syddanmark

Det lykkedes ikke at komme igennem med det, men lokal løndannelse og vilkårene i den aktuelle stramme økonomiske situation, kom på dagsordenen.
 Derfor blev der vedtaget et projekt i perioden, der skulle se på ”Aftale om lokal løndannelse” med det formål at understøtte de lokale forhandlingsprocesser.

Overenskomstparterne har aftalt, at der afholdes fem regionale møder, hvor de lokale forhandlingsparter sammen drøfter lokal løndannelse, herunder hvordan der skabes en god forhandlingsproces kendetegnet ved fælles forståelse af de lokale rammer, gennemsigtighed og gensidig respekt. Det er hensigten, at der efterfølgende skal arbejdes videre med emnet lokalt i regionen, hvor lokale driftsledere og FTR’ere/TR’ere inddrages.

De centrale parter har i forbindelse med overenskomstforhandlingerne i 2015 drøftet den lokale løndannelse og har i den forbindelse peget på fire temaer, der alle har betydning for, hvordan muligheden for lokal løndannelse bruges og opleves. De fire temaer er:

  1. Forventning til den lokale forhandlingsproces og det lokale forhandlingsresultat
  2. Åbenhed omkring grundlaget for den lokale forhandling, forhandlingsprocessen og resultatet
  3. Råderummet der kan anvendes
  4. Konkret anvendelse af midler

FTF har som vores Hovedorganisation lovet at hjælpe Regionen med formidling af information om mødet, tilmelding samt sparring forud for dagen.

Det regionale møde i Region Syddanmark er fastsat til den 22 sep. i Torvehallerne i Vejle og her deltager 2-3 fra hver organisation.
Tillidsrepræsentanterne vil efterfølgende blive inddraget i processen, og i vil kunne følge det her på hjemmesidens nyheder

Af Hanne Nielsen Bonde, regionsformand

Særligt benyttede sider på dbio.dk