Nyt logo – hvad skal det til for?

Ligesom sproget ændres gennem tiden, gør formsproget det også. Danske Bioanalytikere – dbio har fået opdateret logo og designmanual.

Nyhed
dbio_logo_farve_rgb

Af Niels C. Jensen, journalist

Her får du otte udvalgte nedslag i historien om Danske Bioanalytikeres navn og logo.

  1. FRA MEDHJÆLP TIL SELVSTÆNDIGT FAG
    Forløberen til dbio blev grundlagt i 1948 under navnet Klub for Hospitalssekretærer og Laboratorieassistenter, senere blev det til Landsforeningen af Hospitalslaboranter.
     
  2. LOGO
    Emblemet og logoet har altid været tæt forbundne, det første emblem blev til i 1958. Først i 1970-71 kom benzenringene til.
     
  3. KEMI-NØRDERI
    Benzen er den simpleste af de aromatiske kulbrinter. Molekylet er bemærkelsesværdigt stabilt netop grundet den aromatiske struktur med maksimalt orbitalt overlap og delokaliserede elektroner i ringen.
    Benzen er altså et ligesidet og plant heksagon med ensartede C-C bindinger, der alle er præcis 1.39 Å.
    Kilde: Department Of Chemistry, University Of Kentucky
     
  4. BIOINGENIØR
    Sidst i 1990’erne drømte nogle om, at man skulle være bioingeniører i stedet for hospitalslaboranter. Det blev endda vedtaget på kongressen. Men Undervisningsministeriet sagde nej på grund af protester fra Ingeniørforeningen. I 1999 sagde man ja til bioanalytiker ved en urafstemning.
     
  5. FOR KORT? FORVIRRENDE?
    Navnet Danske Bioanalytikere blev man enig om, men dbio? Hvad med DaBi eller DaBio? Forkortelsen dbio var bedst grafisk bedst, besluttede man i 2000.
     
  6. 7-ÅRSKRISE
    I 2009 eller måske 2010 blev formand Bert Asbild præsenteret for den sande logojungle, der eksisterede i dbio. Lige siden har man forsøgt at stramme op. I 2016 blev et genopfrisket logo født.
     
  7. STEMT NED
    2016 blev året, hvor de to næstformænd og formanden kom i mindretal, og et nyt logo med forkortelsen dbio blev vedtaget. Efter mere end et års politisk proces om hjerteblodet, organisationens logo.
     
  8. NYT LOGO
    Skriftvalget får helhedsindtrykket til at fremstå mere markant end det eksisterende. Der er skabt bedre samspil mellem bomærke (benzenringe) og logotype (skrift). Skriften er nøgtern, men den runde form får den til at fremstå humanistisk. Kilde: Datagraf
     

www.dbio.dk/logo finder du altid logo og designmanual mv.

Særligt benyttede sider på dbio.dk