Nyt fra regionsformanden

Opfølgning på strukturprojektet

Regionsbestyrelsen havde i starten af oktober et todages seminar på Hotel Præstekilde ikke så langt fra Møns Klint. De emner, vi drøftede på 1.dagen var kort:

  • Opsamling på dbio’s strukturprojekt – beslutning om 7-11 medlemmer i regionsbestyrelserne uden suppleanter
  • Arbejdsfordeling i dbio – bestyrelsen mener, at arbejdsfordelingen er ok nu, og regionsformanden kan trække på den faglige ekspertise hos dbio’s konsulenter
  • Arbejdsgrupper i dbio - der skal være opmærksomhed på mulighed for ad hoc arbejdsgrupper, hvis der er behov for det.
  • Laboranter - er meget værdsat på laboratorierne, og dbio har en forpligtigelse til at arbejde for vores medlemmer, og det vil vi gøre for alle faggrupper. Der er et problem omkring betegnelsen/navnet – laboranter. dbio’s Hovedbestyrelse skal ligeledes drøfte fremtiden/udfordringer for bl.a. laborantgruppen.
  • ”Borgernær bioanalytiker” - vi håber, at I ude på laboratorierne tager handsken op, og arbejder på, at bioanalytikere kan være med helt ude i borgerens eget hjem i samarbejde med andre faggrupper. Det handler om vores fags fremtid. Andre kan overtage vores arbejdsopgaver, men vi er de bedste til at løse opgaverne, og det skal gerne vedblive med.
  • Hvervning til dbio - alle tillidsrepræsentanter har til opgave at tale med de bioanalytikere og laboranter, der ikke er medlemmer, og fortælle, hvorfor det er en god idé at være medlem af dbio. Der findes også en pjece på dbio.dk, der beskriver mange af de fordele, der er ved at være medlem.
  • Generationsskifte – som I ved, er der flere fra bestyrelsen, der ikke genopstiller. Vi håber, at der er nye kræfter til at gå ind i bestyrelsesarbejdet – der er brug for det! Se mere under generalforsamlingsindslaget…

Møns Klint

Det er et vigtigt element i bestyrelsesarbejdet, at vi en gang imellem har mulighed for at mødes andre steder og på andre måder, end til vores ordinære bestyrelsesmøder på kontoret i Borup. Derfor var det rigtig godt, at vi på 2-dages mødet havde mulighed for et besøg på Møns Klint med naturvejleder, og vi fik ligeledes set Geocentret. Det var super hyggeligt, godt vejr, og det var til inspiration i det videre bestyrelsesarbejde.

Fra bestyrelsesmødet 2. dag på seminaret

I året løb er ledende bioanalytiker Patologiafdelingen i Næstved Lisbeth Holde desværre af arbejdsmæssige grunde trådt ud af bestyrelsen, og suppleant Malene Birkestrøm Frandsen, der blev valgt ved sidste generalforsamling, har ligeledes måttet sige bestyrelsesarbejdet fra. Privatliv og arbejdsliv skal jo hænge sammen, og det har vi i bestyrelsen fuldt ud respekt og forståelse for. Bestyrelsen er godt i gang med forberedelsen til generalforsamlingen. Der er styr på tid og sted, og vi er ved at forberede beretningen.

Julekonkurrence

Regionsbestyrelsen har besluttet, at der skulle laves en julekonkurrence for medlemmerne, så kommunikationsudvalget i dbio - Sjælland har kreeret en meget udfordrende konkurrence, hvor du, som medlem af dbio, har mulighed for at vinde en julekurv. Konkurrencen løber frem til den 5. december 2014.
Læs mere her på vores hjemmeside om konkurrencen.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til:

Generalforsamling mandag d. 16. marts 2015 på Sørup Herregaard!

Valg til bestyrelsen

På generalforsamlingen tager vi også afsked med de fra bestyrelsen, der ikke genopstiller – bioanalytikerunderviser Solveig Rosendahl, næstformand Jenny Heinrichs og formand Anne Sørensen. Kasserer Birgitte Bjørn overvejer evt. genopstilling. Jenny fortsætter som hovedbestyrelsesmedlem frem til kongressen i oktober måned 2015, hvorefter det nyvalgte hovedbestyrelsesmedlem indtræder i Hovedbestyrelsen, og Jenny fortsætter derfor også som observatør i regionsbestyrelsen frem til kongressen. Formanden fratræder i Hovedbestyrelsen ved generalforsamlingen, og den nye formand for dbio – Sjælland tiltræder med det samme som hovedbestyrelsesmedlem.
Man kan opstille til valg som regionsformand, regionsnæstformand, hovedbestyrelsesmedlem og ordinære bestyrelsesmedlemmer i perioden 6 uger før generalforsamlingen og 14 dage frem dvs. fra d. 2. til d. 16. februar 2015. Opstilling som kandidat sker via dbio’s hjemmeside. Bestyrelsen har besluttet, at der for den næste generalforsamlingsperiode skal være 9 medlemmer i bestyrelsen. Der skal så ud over formand og næstformand vælges 7 bestyrelsesmedlemmer, men ingen suppleanter. Hvis der ikke er flere kandidater, end der skal bruges, betragtes disse som valgte uden afstemning. Hvis der er flere kandidater til posten som formand og næstformand, sker valget ved urafstemning blandt regionens aktive medlemmer. Hvis der er flere end 7 kandidater til pladserne som ordinære bestyrelsesmedlemmer, sker der valg blandt kandidaterne på generalforsamlingen. På generalforsamlingen skal der ligeledes vælges supplerende delegerede (bestyrelsesmedlemmerne er ”fødte” delegerede).  
 
Det er ikke for tidligt at tænke over opstilling til bestyrelsen. De bestyrelsesmedlemmer, der fratræder, har været med i rigtig mange år, og sidder med stor viden omkring bestyrelsesarbejdet og amternes og regionens historik, så det er vigtigt, at der sker en så god ”overdragelse” til den nye bestyrelse som muligt. Hvis der skal iværksættes urafstemning, håber vi at have denne afklaret inden 1. marts, så en ny formand kan søge orlov fra den dato, og allerede fra marts være med på sidelinjen og ”blive lært op” inden generalforsamlingen. Den afgående formand Anne vil også bistå i rimeligt omfang i hverdagen, når den nye formand er tiltrådt efter generalforsamlingen, så man ikke står alene i det nye hverv. Der vil i løbet af kort tid blive sendt en lille folder rundt til laboratorierne, og ligeledes blive lagt på hjemmesiden, så man kan se, hvad det indebærer at være formand, næstformand og bestyrelsesmedlem. Vi håber, at det kan hjælpe med at afklare et evt. kandidatur til bestyrelsen.
Bestyrelsen håber at se rigtig mange af dbio’s medlemmer til generalforsamlingen på Sørup Herregaard, så vi kan få nogle hyggelige timer sammen, sige farvel og goddag til et nyt formandskab og en ny bestyrelse. dbio’s formand Bert Asbild og dbio’s næstformænd Martina Jürs og Camilla Bjerre vil deltage som gæster på generalforsamlingen.
 

Fra bestyrelsesmødets 2. dag på seminaret-

Strukturændringer i Region Sjælland

Regionsbestyrelsen drøftede på vores bestyrelsesseminar – hvilket i øvrigt også sker løbende -  de strukturændringer, der sker i regionen. I forbindelse med den sidste ændring – sammenlægningen af de 3 Klin. Fys. Nuklearmed. afdelinger (Køge, Næstved, Holbæk), har dbio – Sjælland forhandlet lønindplacering for medarbejderne, der nu skal referere til Sygehusledelsen i Roskilde/Køge, og ikke længere til Sygehusledelsen for Holbæk og Næstved m.fl. dbio har sammen med tillidsrepræsentanterne på afdelingerne gjort vores bedste for at opnå et tilfredsstillende resultat.
Men på trods af, at der til stadighed sker forandringer i sygehusvæsenet, er det hos mange stadig oplevelsen, at det går ”for hurtigt” – så hurtigt, at medarbejderne ikke altid føler sig hørt godt nok i processen. dbio kan kun pointere, at det bedste resultat i en sammenlægning opnås, når medarbejderne inddraget så tidligt som muligt i processen, så der er reel mulighed for at blive hørt, inden beslutningerne træffes.

Politisk ageren

Regionsbestyrelsen har besluttet, at vi skal prøve at have mere fokus på politisk ageren. Helt konkret betyder det, at vi har opdelt region og kommuner imellem os, og så har vi til opgave at gennemse dagsordener til kommunal- og regionsrådsmøder. Hvis der, for os/dbio, er relevante punkter på dagsordenen, møder vi op, og prøver at få politikerne i tale, for at komme frem med vores budskaber (f.eks. bioanalytikeren som diagnostisk samarbejdspartner).

Årskursus 2014 for tillidsrepræsentanter (TR) og arbejdsmiljørepræsentanter (AMiR)

- oplevet af Sidsel som nyvalgt regionsarbejdsmiljøansvarlig og nyvalgt TR (fra 1.1.2015)

For første gang jeg skulle med på årskursus. Godt nok var det fordi jeg for nylig er blevet ansvarlig for Amir området i Region Sjælland, men dagen før kurset, blev jeg valgt som TR på min egen arbejdsplads (KBA Roskilde). Så det var lige pludselig dobbelt så relevant, som før.
Vi skulle være på Crowne Plaza i Ørestaden, og dagen startede ud med et oplæg af Bert. Teknikken drillede en del, men Bert kunne alligevel snakke os op. Han talte en del om OK15, hvad der var af forventninger, men også hvor vigtigt det var at vi stod sammen i vores forhandlingsfællesskab. Vi så et videospot, der er lavet i fællesskab med de andre organisationer, og det blev positivt modtaget.
Vi havde en kort periode, hvor der blev stillet spørgsmål til vores formand, og de to næstformænd. Spørgsmålene havde man kunne byde ind med før kurset, eller man kunne udfylde en seddel i starten af dagen. Derefter blev de trukket op af en hat, så de kom i tilfældig rækkefølge.
En af de ting, der fængede allermest, var da der blev stillet et spørgsmål om hvad Bert syntes var det bedste han havde forhandlet hjem, hvortil han svarede at det ikke var noget han havde forhandlet hjem, men noget han havde forhindret.
Dernæst fulgte oplæg ved Birgitte Dam Jensen, der handlede om robusthed. Oplægget varede resten af dagen, samt en del af dagen efter. Personligt fik jeg ret meget ud af det vi lavede. Vi arbejdede i grupper, og brugte bl.a. tiden på at fortælle om en stresset periode, hvordan vi havde reageret, hvad vi havde gjort for at komme over den. Altså en opgave i at se hvad der havde udløst den stressede del, at blive bevidst om hvilke signaler vi selv skulle være opmærksomme på. 
 
Personligt syntes jeg at det var en af de bedste opgaver – dels fordi vi i gruppen fik snakket om hvad der var stress for os, hvornår vi følte os robuste, og fordi de andre reflekterede over det man selv fortalte, for så at give tilbage, hvad de syntes var en af de vigtigste ting at tage med fra den historie.
Det sidste input på kurset, var af Jens Arentzen. Han var højlydt, vild i sit kropssprog, men fantastisk til at formidle. Nok derfor de havde hyret ham  Vi fik et bud på, hvordan vi kunne styrke vores kommunikation, hvordan det var bedst at møde dem man skal snakke med, på en respektfuld måde og anerkende forskelligheden i folks væremåde.
Jeg syntes at det var nogle rigtig gode dage, og der er flere ting jeg vil tage med mig videre.
- Sidsel 
 

Lønforhandlinger

dbio – Sjælland har anmodet regionen om lønforhandlinger, og har aftalt forhandlingsdatoer i december måned. Region Sjælland/HR afdelingen har også meldt ud, at der ikke er afsat midler til forhandling ved de centrale overenskomstforhandlinger – hvilket jo er helt rigtigt. dbio er dog af den opfattelse, at der i budgetterne er råderumsmidler, som kan komme i spil i vores lønforhandlinger. Vi håber så, at der er villighed hos vores arbejdsgiver til at belønne den store indsats, som alle yder i hverdagen, så det også kan ses i lønningsposen. dbio – Sjælland vil i hvert fald gøre, hvad vi kan, for at få et godt resultat af forhandlingerne.

OK15

Overenskomstforhandlingerne er godt i gang, og det nye forhandlingsfællesskab mellem organisationerne ”Forhandlingsfællesskabet”, skal stå sin prøve ved OK15. Se mere om krav, tidshorisont m.v. på dbio’s hjemmeside.​​

Særligt benyttede sider på dbio.dk