Nyt fra dbio-Hovedstaden, september 2014

I dette nyhedsbrev fra regionsbestyrelsen, kan du læse om Budget 2015, Hospitalssammenlægninger, Omorganisering af de biokemiske prøver, Seniorbonus/seniordage, Ny regionsansvarlig for TR og Medlemsarrangementer.

Nyhed

Nyhedsbrevet er udsendt til alle dbio-Hovedstadens medlemmer via mail d. 12.9.2014.

Hvis du ikke har modtaget det, kan det skyldes, at du ikke har opgivet en mail-adresse til dbio eller der er fejl i den opgivne. Dette kan du selv tjekke og ændre i din profil under "Mit dbio" i øverste højre grønne felt.

NYT fra dbio-Hovedstaden, september 2014

Budget 2015 - med besparelser og omstruktureringer

Region Hovedstadens udmelding til budget 2015 er, at der skal spares 329 mio. kr. på lønsiden og inklusiv driftsbesparelser, så bliver det en samlet besparelse på 407 mio. kr.

Det betyder en reduktion på 688 årsværk (fuldtidsstillinger) og heraf forventes der, at skulle omplaceres eller afskediges ca. 250 personer.

Der er endnu ikke sat faggrupper eller navne på disse, men der er varslet ”prikkedage” på flere hospitaler i slutningen af september eller starten af oktober.

Tillidsrepræsentanterne i Region Hovedstaden er inviteret til informationsmøde tirsdag d. 30. september kl. 17.30-19 på Rigshospitalet. Her vil koncernledelsen orientere om Budget 2015.

Politisk Budgetaftale med store konsekvenser

Budget 2015 skal endelig vedtages på regionsrådsmødet d. 23. september, men sent tirsdag aften d. 8. september, blev der indgået en politisk budgetaftale, som giver et - så godt som sikkert - fingerpeg om, hvordan det ender.

I radioavisen onsdag morgen blev konsekvenserne af budgetaftalen så omtalt og mange fik sikkert kaffen galt i halsen.

Her kunne man nemlig høre, at der i aftalen blandt andet indgår ledelsesmæssige sammenlægninger af Rigshospitalet og Glostrup Hospital samt Herlev Hospital og Gentofte Hospital.

Hvis det går som ved tidligere sammenlægninger af hospitaler, så kommer det også til at betyde sammenlægninger af afdelinger - og hermed laboratorier - på de berørte hospitaler.

Men i første omgang vil der blive sat gang i ansættelsesproceduren til de nye hospitalsdirektører, der skal være besat 1.1.2015.

Der skal også nedsættes fusion-MED-udvalg, som skal tage sig af hele fusionsprocessen.

Du kan se budgetaftalen på Region Hovedstadens hjemmeside - klik her

Omorganisering af de biokemiske prøver

I budgetaftalen nævnes der også en omlægning af de biokemiske laboratoriefunktioner, hvor RHEL (Region Hovedstadens Elektive Laboratorium) skal nedlægges og funktionerne skal overflyttes til laboratorierne på hospitalerne.

Denne udmelding kom noget bag på de berørte medarbejdere, der ikke havde forventet, at skulle høre om deres fremtidige skæbne på denne måde.

Som nævnt i tidligere nyhedsbreve, så har der nemlig i lang tid været gang i en analyse af det biokemiske område. Her har konsulentfirmaet COWI udarbejdet en rapport med forskellige senarier til fremtidig organisering af biokemiske prøver i forhold til ambulante patienter, herunder betjeningen af praksissektoren.

Så selvom det længe har været kendt, at styregruppen anbefalede en decentralisering af praksisprøverne, så har vi (og personalet på de berørte laboratorier) ventet på resultatet af en yderligere økonomiberegning, inden den endelige politiske behandling skulle ske. Derfor havde vi også forventet at beslutningen – og dermed udmeldingen – tidligst ville ske i forbindelse med regionsrådsmødet d. 23.9.

At det hele pludselig er gået så stærkt, betyder så også, at de berørte MED-udvalg har fået urimelig kort frist til at komme med deres bemærkninger og input til den foreslåede organisationsændring.

Materialet forelå først torsdag d. 11.9 om eftermiddagen og med en frist til mandag d. 15.9 kl. 10, så er der ikke lang tid til at få holdt MED-møde og udarbejde høringssvar. 

Af materialet fremgår det, at omorganiseringen skal være afsluttet 1.1.2016 og at der forventes en besparelse på 40 mio. kr.

Til projektet tilknyttes en følgegruppe med repræsentation af faglige organisationer.
Her forventer vi, at dbio vil få 1 eller flere pladser

Husk at give besked hvis du ønsker seniordage

Hvis du er ansat i Region Hovedstaden, vil du, fra året efter du fylder 60 år, få udbetalt en årlig seniorbonus i januar.

Ønsker du at konvertere din bonus til f.eks. seniordage, skal du huske at give din arbejdsgiver besked om dette inden 1. oktober året før udbetaling.

Det vil sige, at du hvert år inden denne dato skal give besked, hvis du ønsker at ændre din seniorbonus.

Ny regionsansvarlig for tillidsrepræsentanterne

Da Astrid Worre Sørensen er blevet konstitueret afdelingsbioanalytiker, har regionsbestyrelsen valgt en ny regionsansvarlig for TR.

Det er blevet Ane Marie Laursen, der også er FTR på Rigshospitalet.

Sæt kryds i kalenderen

Bestyrelsen har planlagt følgende aktiviteter i dbio - Hovedstaden.

For alle medlemmer:

  • Onsdag d. 8.10.2014 kl. 17-18.30: Byvandring på Vesterbro
  • Onsdag d. 12.11.2014 kl. 16.30-21: Temaaften: Det unævnelige - Tarmen
  • Tirsdag d. 10.3.2015 kl. 16.30- ?: Generalforsamling

For udvalgte medlemsgrupper:

  • Tirsdag d. 7.10.2014 kl. 13-15.30: Temamøde for led.bioa., afd.bioa. og undervisere med emnet: Det kulturelle møde

Læs mere og tilmeld dig - klik her 

Du kan her se og hente nyhedsbrevet i den form det har i mailen og som egner sig til opslagstavler m.m.

Nyt fra dbio-Hovedstaden, september 2014 (12.9.2014).pdf

Særligt benyttede sider på dbio.dk