Nyt fra dbio-Hovedstaden, oktober 2015

I dette nyhedsbrev fra regionsbestyrelsen kan du læse om: nye repræsentanter, ændringer i RB og HB, dbio´s kongres, Region H´s budget, Ny Løn, helligdag på en lørdag, arbejdspladsbesøg samt medlemsarrangementer.

dbio-Hovedstaden

Af Lotte Christensen, regionsformand 

brevpapir-email-top (500x122)
Velkommen til nye repræsentanter
TR valgene er nu overstået og vi byder alle ny- og genvalgte TR og TR suppleanter rigtig velkommen. Derimod er ikke alle valg til FTR overstået, idet der på Herlev/Gentofte og Rigshospitalet/Glostrup stadig er lidt diskussion omkring strukturen. Dette forventes afklaret inden udgangen af oktober. 
Birgitte Scharff
 
Ændringer i regionsbestyrelsen og hovedbestyrelsen
I foråret blev der holdt valg til blandt andet dbio´s forretningsudvalg og til Hovedbestyrelsen, men det er først her efter kongressen i oktober, at de nye tiltræder.
Det betyder følgende ændringer i dbio-Hovedstaden.
Katja Wienmann Bramm stopper i RB og tiltræder som ny 2. næstformand i dbio. Vi vil savne Katja – men glæder os over det fortsatte samarbejde i dbio.
Lone Bojesen stopper i HB og Ane Marie Laursen indtræder i stedet for.
Da vi ikke har suppleanter til RB, fortsætter vi herefter med 10 medlemmer, indtil vi kan holde suppleringsvalg på næste generalforsamling.
Lotte Christensen
 
Veloverstået Kongres 2015
På dbio´s kongres d. 6. + 7.10.2015 blev behandlet 
17 forslag til vedtægtsændringer og 15 forslag til projekter i den kommende 3-årige kongresperiode. Derudover blev honorarer, rådighedsbeløb til regionerne og kontingentet også fastsat.
Langt de fleste forslag blev vedtaget og du kan se resultatet i dbio´s kongresrum.
Blandt andet blev det vedtaget, at flytte valg, generalforsamlinger og kongressen til efteråret.
Det betyder, at næste generalforsamling ikke bliver i marts 2016, men derimod til september 2016.
Lotte Christensen
 
Region H - budget 2016 i hus
I foråret 2015 gik Region H i gang med en større spareplan for 2016, idet man allerede her kunne se at budget 2016 ikke var i balance. I hele regionen blev der nedlagt i omegnen af 400 stillinger. Spareplanen er iværksat henover sommeren og det tidlige efterår. Der er med helårsvirkning for 2016 fundet 225 mill.kr. ude på hospitalerne. Der kommer ikke flere besparelser fra det centrale budget i Region H i forhold til budget 2016.
Der er dog enkelte hospitaler der lokalt har udfordringer med at holde budgettet. Her kan lokale besparelser ikke udelukkes.
Som noget nyt bliver Bornholm Hospital et forsøgshospital, idet de nuværende økonomiske styremodeller m.h.t produktivitet fjernes fra hospitalet, for at se om kvaliteten kan højnes af den vej.
Michael Ravn Hansen
 
Kan Ny Løn komme til at virke bedre?
Ved OK15 aftalte de centrale parter, at der nu skulle gøres en indsats for at få lokal løndannelse til at fungere bedre. Hver region skulle nedsætte en arbejdsgruppe – og inden jul skal disse grupper aflevere deres bud på, hvad der skal til for at få ny løn til at fungere. I Region H består arbejdsgruppen af 6 ledelsesrepræsentanter og 7 repræsentanter fra de 3 hovedorganisationer. Birgitte Scharff og   Vibeke Westh (DSR-H) repræsenterer FTF gruppen.
Arbejdsgruppen er under opstart og har indtil nu kun afholdt 2 korte møder.
Birgitte Scharff
Helligdag på en lørdag – hvad så?
I år falder 2. juledag på en lørdag. Hvis du er regionsansat - og ikke er på lederoverenskomst - betyder det følgende: Når en helligdag falder på alle andre dage end søndag, skal der ske et fratræk i normtimetallet.
I uge 52 i år, skal der altså ske et fratræk i normtiden for både den 24., 25. og 26.12.
Hvis du f.eks. er ansat på fuld tid, betyder det altså, at du kun skal yde 14,8 time den pågældende uge.
Birgitte Scharff
 
Vil I have besøg – og hvad skal vi så tale om?
Regionsformandskabet og medlemmer af bestyrelsen kommer gerne på besøg på laboratorierne til en snak med medlemmerne om aktuelle emner.
For at synliggøre dette tilbud, kunne vi godt tænke os, at lave en liste med idéer til emner, som man kan blive inspireret af. Indtil nu har vi mest snakket om fusioner/ omstruktureringer samt arbejdstidsregler og kend din lønseddel.
Men der kunne jo være mange andre emner, så har du en god idé, så send dit forslag til regionskontoret - og har I allerede nu et ønske om besøg, så send en invitation til os.
Lotte Christensen
Sæt kryds i kalenderen
Bestyrelsen har pt. planlagt følgende aktiviteter.
 
For alle medlemmer:
  • Onsdag d. 25.11.2015 kl. 16.30- 21.00: Temaaften: Når kroppen siger stop
For udvalgte medlemsgrupper:
  • Mandag d. 16.11.2015 kl. 9-11: For ledere og undervisere: Teknologiforståelse 
Læs mere og tilmeld dig under punktet Medlemsarrangementer.

Du kan her se og hente nyhedsbrevet i et format, der egner sig til opslagstavlen m.m.

Særligt benyttede sider på dbio.dk