Nyt efterlønskoncept i DSA

I DSA er der udviklet et nyt koncept for efterlønsinformationerne. Alle efterlønsinformationer er samlet på hjemmesiden, så medlemmerne let kan finde de efterlønsregler, der gælder for deres årgang.

I et brev til alle medlemmer over 58 år skriver Danske Sundhedsorganisationers A-kasse:

Nyt efterlønskoncept

I DSA har vi udviklet et nyt koncept for vores efterlønsinformationer. Vi har samlet alle efterlønsinformationer på hjemmesiden, så medlemmerne let kan finde de efterlønsregler, der gælder for deres årgang. De centrale begreber er samtidig forklaret gennem små animationsfilm.

Tidligere har vi holdt efterlønsmøder for de medlemmer, der nærmede sig efterlønsalderen, og som havde brug for at få reglerne forklaret. Men efterlønsreformen har gjort, at serviceniveauet vil falde overfor vores medlemmer, hvis vi fortsætter med den type møder. Nu er der nemlig individuelle forskelle på, hvornår man kan gå på efterløn, i hvor lang tid man kan få efterløn, og hvordan pensionsopsparingerne influerer på efterlønnen.

Vores nye koncept henvender sig til en bredere målgruppe og består grundlæggende af fire elementer:

  • På dsa.dk kan medlemmerne finde deres egen årgang og se, hvilke regler der gælder for dem.
  • Korte animerede film forklarer centrale elementer i efterlønnen. Den ene film handler om efterløn og pension og er lavet i samarbejde med PKA.
  • De medlemmer, der har behov for yderligere information, end den de kan finde på hjemmesiden, kan booke en telefonsamtale eller SKYPE-samtale af en ½ times varlighed og få individuel vejledning. Tilbuddet begynder i løbet af forsommeren.
  • De medlemmer, der er født før 1956, har mulighed for at tilmelde sig et fællesmøde om efterløn og pension. Der er udbudt to møder i samarbejde med PKA. Tilmeldingen foregår på vores hjemmeside, og første møde er 21. maj i Århus, og næste møde 8. oktober i København. Der er fortsat pladser til begge møder.

Du kan finde information om efterlønsreglerne her og se efterlønsfilmene. http://www.dsa.dk/Regler-vejledning/Efterlon/Efterlonsalder.aspx

Efterlønsbeviser udstedes igen fra juli

Som resultat af den seneste efterlønsreform er det tidspunkt for, hvornår medlemmerne har mulighed for at gå på efterløn, skubbet, til de er 60½ år. Efterlønsalderen, dvs. det tidspunkt, hvor medlemmet har mulighed for at gå på efterløn, vil i de kommende år gradvist fremrykkes til 61 år, 61½ frem til 66 år.

Fra 1. juli 2014 begynder vi igen at udstede efterlønsbeviser til de medlemmer, der har nået deres efterlønsalder. Pointen er, at medlemmernes efterlønsalder er forskellig og bestemt af, hvornår de er født.

De modtager automatisk deres efterlønsbevis, når de når deres individuelle efterlønsalder.

Mail og brev til medlemmerne
Vi sender information, om det nye efterlønskoncept og udsendelse af efterlønsbevis, til medlemmer, der er over 58 år, og som endnu ikke er gået på efterløn.

Venlig hilsen

Anni Pilgaard, formand og Louise Høeg, afdelingschef

Særligt benyttede sider på dbio.dk