Nye muligheder i den nye Lokalaftale

Lokalaftalen i Region Syddanmark er netop blevet revideret, blandt andet på baggrund af ændringer i arbejdsmiljølovgivningen og i overenskomstforhandlingerne.

Kerneopgaven

I forordet fokuseres på tillid, samarbejde og kerneopgaven som grundlaget for arbejdet.
Medindflydelse, medbestemmelse og godt arbejdsmiljø er afgørende for løsning af de mange opgaver, som der er i regionen.

Teknologi

I Region Syddanmark skal der være et særligt fokus på ny teknologi.
Et særligt fokus på indførelse, og på brug af ny samt ændring af bestående teknologi.

Rollefordeling i arbejdsmiljøarbejdet

Der er udarbejdet et bilag til lokalaftalen, med en oversigt over opgave og rollefordelingen i arbejdsmiljøarbejdet. En oversigt over de enkelte MED udvalgs opgaver samt en oversigt over de strategiske og daglige operationelle arbejdsmiljøopgaver.

Sammenhæng mellem MED og arbejdsmiljøgrupperne

I alle MED udvalg skal der foretages en årlig arbejdsmiljødrøftelse, hvor årets mål og indsatser samt metoder og aktiviteter evalueres. Formålet er blandt andet at vurdere, om der er sket en styrkelse og effektivisering af arbejdsmiljøarbejdet.
Fælles MED udvalgene og Lokal MED udvalgene skal regelmæssigt være i kontakt med arbejdsmiljøgrupperne. Dette kan f.eks. være i forbindelse med den årlige arbejdsmiljødrøftelse. Tidligere var der to årlige møder.
Lokalaftalen tydeliggør, at MED udvalg fungerer som arbejdsmiljøudvalg, og at det er et bærende princip at de daglige operationelle arbejdsmiljøopgaver kan løses på en tilfredsstillende og hensigtsmæssig måde. Antallet af arbejdsmiljøgrupper fastsættes ud fra nærhedsprincippet, som det er beskrevet i
arbejdsmiljølovgivningen.

Tid til arbejdet

Medarbejderrepræsentanter i MED udvalg skal ud over den nødvendige og fornødne tid til rådighed til udvalgsarbejdet også have den nødvendige og fornødne tid til forberedelse af møderne.

Psykisk arbejdsmiljø

Aftalen tydeliggør, at et godt psykisk arbejdsmiljø er en vigtig brik til at ledere og medarbejdere kan løse kerneopgaven optimalt, samt en forudsætning for at skabe attraktive of effektive arbejdspladser.

Dags dato, den 11/5, er der dialogmøde mellem Hovedudvalget og Fælles-MED-udvalgene om den nye lokalaftale.

Her kan du downloade  Lokalaftale 2015

Særligt benyttede sider på dbio.dk