Ny rapport om bioanalytikere i fremtidens sundhedsvæsen

Danske Bioanalytikere og Danske Regioner lancerer i dag en rapport, som undersøger bioanalytikernes karriereveje og muligheder for specialisering i et sundhedsvæsen, der konstant udvikler sig.

Nyhed
Skrevet af
Niels C. Jensen, digital redaktør
Bioanalytiker og maskine

Danske Regioner og Danske Bioanalytikere besluttede under OK21 i fællesskab at afdække bioanalytikernes karriereveje og muligheder for specialisering i sundhedsvæsenet. Nu er rapporten udgivet.

”Der er mange interessante fund og perspektiver i rapporten. Det er for eksempel værd at bemærke, at der findes spændende karriereveje og muligheder for kompetenceudvikling, og som rapporten peger på kan tydeliggøres,” siger Martina Jürs, der er formand for Danske Bioanalytikere.

Hun mener i øvrigt, at det er værd bemærke, at specialisering af bioanalytikere i høj grad foregår på arbejdspladserne – både når man som nyansat skal oplæres i et speciale, og når man specialiserer sig på højt niveau. Det giver mulighed for gode skræddersyede løsninger, men det kan også være ressourcekrævende lokalt.

Bioanalytikerne skal bidrage deres viden til fordel for patienterne

 Heino Knudsen, formand for Løn- og Praksisudvalget i Danske Regioner, mener at rapporten er med til at understrege bioanalytikernes særlige rolle i fremtidens sundhedsvæsen.

”Rapporten viser, at gruppen af bioanalytikere i høj grad kan være med til at løse opgaverne i udviklingen af fremtidens sundhedsvæsen og bidrage aktivt ind i løsninger på nogle af de nuværende og fremtidige udfordringer i sundhedsvæsenet,” siger Heino Knudsen, formand for Løn- og Praksisudvalget

Heino Knudsen påpeger, at gælder både i forhold til, når regionerne skal rekruttere kompetente medarbejdere, og når der i lyset af sygehusenes og de faglige organisationers bestræbelser på nytænkning, omstilling, trivsel, arbejdsmiljø og tilknytning sættes spot på rette kompetencer til rette opgaver.

Med andre ord handler det om at løse opgaver på tværs af faggrupper til gavn for patienter og borgere – med de særlige kompetencer og roller, som bioanalytikerne spiller ind med i fællesskabet.

Invitation til videre dialog

I rapportens forord fremgår det, at rapporten skal ikke ses som en endelig konklusion, men som en invitation til en videre dialog og samarbejde mellem alle interessenter – bioanalytikere, andre sundhedsprofessionelle, ledere, politiske beslutningstagere og uddannelsesinstitutioner.  

Danske Regioner og Danske Bioanalytikere besluttede under OK21 i fællesskab at afdække bioanalytikernes karriereveje og muligheder for specialisering i sundhedsvæsenet.

Hent og læs rapporten:

Udklip_rapport om karriereveje
Rapport

Bioanalytikere udgør som de andre faggrupper i sundhedsvæsenet en vigtig medarbejdergruppe i arbejdsfællesskaberne på de regionale hospitaler

Af
Danske Regioner og Danske Bioanalytikere
Udgivet
2024

Særligt benyttede sider på dbio.dk