Ny forperson for Din Sundhedsfaglige A-kasse

Harun Demirtas overtager stafetten som øverste politiske leder for Din Sundhedsfaglige A-kasse. Katja Wienmann Bramm fra dbio blev genvalgt til hovedbestyrelsen. 41 delegerede var samlet i tirsdags for bl.a. at vælge ny hovedbestyrelse og ny politisk ledelse.

Nyhed
Skrevet af
Niels C. Jensen, digital redaktør og journalist
Din Sundhedsfaglige A-kasse HB

Den samlede Hovedbestyrelse (HB) som blev valgt ved delegeretmøde 29. november 2022. Foto: Din Sundhedsfaglige A-kasse

Harun Demirtas er uddannet sygeplejerske og nyvalgt 1. næstforperson i Dansk Sygeplejeråd. Han overtager posten som forperson i Din Sundhedsfaglige A-kasse fra Anni Pilgaard, der har valgt ikke at genopstille efter 12 år som formand.

Næstformand i Danske Bioanalytikere Katja Wienmann Bramm blev genvalgt til hovedbestyrelsen.

”Det er en fornøjelse at få lov til at forsætte i HB, og jeg ser frem til forsat at arbejde for den eneste og bedste A- kasse for bioanalytikere og de fem øvrige sundhedsfaglige professioner, som vi er i bussen sammen med,” siger Katja Wienmann Bramm.

På delegeretmødet fremlagde Anni Pilgaard sin sidste beretning som formand, hvor hun bl.a. benyttede lejligheden til at takke de seks faglige organisationer for et godt samarbejde i hovedbestyrelsen:

"Vi har som organisation en stor styrke i det sundhedsfaglige fællesskab, som giver os en fremdrift og et udsyn, der gør os – og skal gøre os - til en relevant samarbejdspartner for endnu flere i fremtiden."

Kønsneutrale titler

Som Harun Demirtas titel antyder, stemte de fremmødte delegerede også for et forslag, der betyder, at Din Sundhedsfaglige A-kasse kan følge trop med udviklingen og indføre kønsneutrale titler. Forslaget var fremsat af hovedbestyrelsen, der ønsker at indføre de kønsneutrale betegnelser forperson eller forkvinde/formand for at være i overensstemmelse med det politisk tiltagende fokus på at fremme ligestilling i Danmark.

"Vi skal være i øjenhøjde med vores medlemmer og omverden og signalere, at vi er en organisation, der er moderne og bevidst om at mindske kønsstereotyper og fremme ligestilling og mangfoldighed," sagde Anni Pilgaard, da hun fremlagde forslaget på vegne af hovedbestyrelsen.

Og de nye titler blev som nævnt straks grebet af den nye politiske ledelse. Næstformand Charlotte Graungaard Falkvard genopstillede ikke som næstformand, og således fik Din Sundhedsfaglige A-kasse tirsdag Harun Demirtas som ny forperson, mens ergoterapeut og næstformand i Ergoterapeutforeningen Margrethe Boel blev valgt som ny næstforperson.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk