Mød bioanalytikerunderviser Khaled Ghathian

Jeg er medforfatter i nyudgivet bog, der består af 23 kapitler. Medicinske sygdomme og evidensbaseret sygepleje er det nutidige og gennemgribende standardværk, som forener sygdomslære og sygepleje.

Nyhed
Skrevet af
Gitte Rees-Andersen
2022.09 Khaled

Om mig selv

Bioanalytikerunderviser, ph.d.-studerende på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Hvidovre Hospital.

Jeg er også tillidsrepræsentant og repræsenterer Dbio på min arbejdsplads. Til daglig underviser jeg bioanalytikerstuderende i Klinisk Mikrobiologi.

Jeg bruger også tiden på mit deltids ph.d.-studie, der omhandler ”Effekten af probiotika på reduktionen af risikofaktorer for recidiverende urinvejsinfektion hos kvinder: et randomiseret, dobbelt-blindet, placebo-kontrolleret studie”.

Jeg er så heldig at have arbejdet på Mikrobiologisk afd., Hvidovre Hospital, fordi arbejdspladsen, kollegaerne og ledelsen har været med til at give mig de kompetencer, der skal til, for at opnå det, jeg indtil videre har opbygget i min karriere som bioanalytiker.

Bogen ”Medicinske sygdomme og evidensbaseret sygepleje”

Udover undervisning og forskning, så elsker jeg også at publicere videnskabelige artikler, og nu er det turen til at publicere noget på dansk.

Jeg er medforfatter i nyudgivet bog, der består af 23 kapitler.  Medicinske sygdomme og evidensbaseret sygepleje er det nutidige og gennemgribende standardværk, som forener sygdomslære og sygepleje. Vi var 49 forfattere, der tilsammen skrev denne unikke bog.

Jeg havde æren i at skrive et kapitel sammen med professor Niels Frimodt-Møller. Vores kapitel ”Prøvetagning og mikrobiologi” præsenterer vigtige emner, der har betydning for at stille den rigtige diagnose ved infektiøse sygdomme og for at finde den rigtige behandling. Kapitlet består af 3 afsnit hhv. Normalflora eller Mikrobiota, Prøvemateriale og Antibiotikafølsomhedsbestemmelse-eller resistensbestemmelse”.

Der er også andre spændende kapitler, der skrevet af eksperter, heraf ”Blodprøver, Radiologiske undersøgelse m.fl.”

Bogen er både en grundbog og opslagsbog med sygeplejestuderende og sygeplejersker som målgruppe. Jeg mener, at andre faggrupper, såsom bioanalytikere også kan få gavn af at læse denne bog.

2022.09 Khaled

Min fremtid

Jeg bliver ved med at uddanne flere bioanalytikerstuderende, forske inden for klinisk mikrobiologi og mikrobiome, og ikke mindst bidrage til udvikling af Bioanalytikerfaget.  Vi er der for patienten, og bidrager hver dag til en hurtig og effektiv diagnostik. 

Link til bogen: https://fadlforlag.dk/produkt/medicinske-sygdomme-og-evidensbaseret-sygepleje/

Særligt benyttede sider på dbio.dk