Mit første årsmøde i dbio

Tillidsrepræsentant Nadia Darmer fortæller

Nyhed
Skrevet af
Gitte Rees-Andersen, Næstformand dbio-Hovedstaden
2022.12 Aarskursus

Jeg er ny tillidsrepræsentant

2022.12 Aarskursus

Som relativt ny tillidsrepræsentant, har jeg for første gang deltaget i dbio’s årskursus d. 14+15. november 2022.
Jeg blev valgt som tillidsrepræsentant i midten af februar 2022 for laboranterne på dbio’s overenskomst i KFS-serviceproduktionen på Apoteket på Herlev hospital. 

Jeg har været ansat i afdelingen i 5 år og savnede en lokal tillidsrepræsentant til at repræsentere os. Jeg fik derfor, i samarbejde med Lotte (regionsformand) og Gitte (Regionsnæstformand) fra dbio-Hovedstaden, et valg op at stå i afdelingen og jeg blev efterfølgende valgt ind. 

I forbindelse med opstart af mit hverv har jeg fået hjælp af både Lotte og Gitte, men også hjælp fra Henriette, som er tillidsrepræsentant for laboranterne på Rigshospitalets Apotek. Det er ikke altid let, når der ikke har været nogen tidligere TR i afdelingen til at oplære og overlevere opgaverne. Jeg havde derfor glædet mig rigtigt meget til årskurset, som denne gang fandt sted i Odense. 

Årskursus med dbio

Mine forventninger var ret høje og jeg så frem til nogle lærerige dage i godt selskab og med mulighed for at lære en masse andre tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentanter at kende.

Kurset levede heldigvis op til mine forventninger. For det første var det rart som ny TR at få mulighed for at møde hovedbestyrelsen og også mulighed for at stille dem spørgsmål. Derudover var kurset bygget op med både foredrag og workshops. Det synes jeg var en rigtig god ide. Det betød at man ikke skulle sidde ned en hel dag, hvilket de færreste af os er vant til i hverdagen. Foredragene var ret interessante og spændende og gav stof til eftertanke til brug hjemme i afdelingen. 

Gode workshops

Jeg var især vild med ideen med de forskellige workshops. På den måde kunne man få mere at vide om specifikke emner, som er relevante i ens dagligdag og fravælge de emner som man enten ikke bruger så meget, eller som man synes man har styr på. Jeg brugte også de workshops jeg var på til at stille spørgsmål til underviserne med konkrete situationer fra min hverdag og de problemstillinger, som vi prøver at tackle. Det var dejligt at have den mulighed og samtidig høre hvilke problemstillinger de andre står med i deres afdelinger.

Flere kom efterfølgende hen til mig, efter workshoppen, for at komme med gode råd/ideer til den situation som jeg havde bragt på banen til workshoppen. Det var en rigtig god oplevelse.
Undervejs i programmet for dagen var der også flere små gruppeopgaver. Det var en god måde at lære dem man sad ved siden af bedre at kende. Det gjaldt både i det samlede forum og i de enkelte workshops.

Nye relationer

Når man som mig var afsted for første gang og alene, så hjalp det mig til at skabe relationer og på den måde udvide mit netværk.

Netværk er vigtigt som tillidsrepræsentant, for vi kan ikke altid klare det hele selv, eller vide alt om alt. Så det er rart med et godt netværk at spare med, når der opstår situationer der kræver sparring med mere erfarne tillidsrepræsentanter.

Jeg skal helt sikker på årskursus igen

Jeg føler, jeg tog hjem fra kurset med masser af input fra foredragene, men vigtigst af alt tog jeg hjem med følelsen af at være en del af et fællesskab og et stærkt ønske om at gøre en forskel for vores fag – uanset om man er laborant eller bioanalytiker. 

Jeg ser allerede frem til næste årskursus og til at møde en masse af dem jeg lærte at kende på de 2 dage igen 😊

2022.12 Aarskursus
2022.12 Aarskursus

Særligt benyttede sider på dbio.dk