KONGRES 2015: Psykisk arbejdsmiljø tager 2., 3. og 4. pladsen. Skal fagforeningen gøre mere?

Hvordan kan Danske Bioanalytikere støtte medlemmer i svære situationer? Det er baggrunden for dbio-Midtjyllands forslag til dbio’s kongres. Psykisk arbejdsmiljø fylder stadig mere i dbio’s arbejdsmiljøindsats.

Nyhed
kongres_nyhedssider

​Mens nedslidning ved ensidigt, gentaget arbejde ligger til grund for de fleste arbejdsskadesanmeldelser i dbio og er en risiko, dbio har haft opmærksomhed på flere årtier, er ”vold og trusler om vold” en helt ny kategori.

I arbejdsmiljøundersøgelsen 2013 svarede 15 procent af deltagerne, der har patientkontakt, at de har været udsat for enten vold eller trusler om vold.

Danske Bioanalytikere har hidtil koncentreret arbejdsmiljøindsatsen om fire områder, som i perioden har været i centrum på forskellig måde.

  1. Ensidigt, gentaget arbejde 
  2. Vold og trusler om vold
  3. Mobning
  4. Arbejdspres og stress.

Der har desuden været fokus på arbejdspladskultur, og på hvordan det psykiske klima på en arbejdsplads spiller ind på medarbejdernes trivsel og dynamik.

Forslag: Psykologhjælp fra fagforeningen

Til dbio´s kongres i oktober har dbio-Midtjylland stillet forslag om, foreningen skal undersøge muligheden for et tiltag om støtte, hvor det regionalt er muligt, til at få hjælp til medlemmer eller grupper af medlemmer svære situationer. Som eksempler på støtte nævnes i forslaget psykologhjælp, hjælp i samarbejde med DSA, rejsende konsulenthjælp m.v.

Læs mere om dbio’s arbejdsmiljøindsats i Hovedbestyrelsens beretning 2012 – 2015, som kan læses på dbio.dk.

Siden 2012 har Danske Bioanalytikere arbejdet på at få et overblik over, hvordan det står til med det fysiske og psykiske arbejdsmiljø på bioanalytikernes arbejdspladser.

​Hvad mener du? Kom med dit bidrag til debatten på dbio's gruppe på Facebook.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk