KONGRES 2015: Bioanalytiker og forsker. Hvordan og hvorfor?

Hvad er bioanalytikerforskning? Og hvordan kan dbio fremme bioanalytikeres selvstændige forskning? Det er nogle af spørgsmålene, når forskning er emnet på dbio’s kongres i oktober.

Nyhed
kongres_nyhedssider


Danske Bioanalytikere arbejder for at få oprettet en kandidatuddannelse i bioanalyse, som kan være afsæt for ph.d.-forløb og dermed være med til at understøtte mere forskning i bioanalytikerfaget.

Arbejdet er i gang, men midlertidigt udsat ét år i forbindelse med regeringens revisionsarbejde af grunduddannelserne på sundhedsområdet.

I mellemtiden er den nedsatte arbejdsgruppe i gang med en behovsanalyse, der skal dokumentere, om der vil være job til kommende kandidater. Ansættelsesmulighederne for kandidater kan være inden for undervisning samt med udvikling og innovation overalt i sundhedsvæsenet.

Forskning uden lægen

Men hvad er egentlig selvstændig bioanalytikerforskning? Og hvordan får flere bioanalytikere kompetencer, så de kan sætte selvstændig forskning i gang, som ikke er initieret af læger.

Læs mere i Hovedbestyrelsens beretning 2012-2015, som kan læses på dbio.dk.

På dbio´s kongres i oktober, skal de delgerede diskutere om, og hvordan foreningen skal arbejde for at fremme bioanalytikernes selvstændige forskning. Det er Fagligt Udvalg, repræsenteret af Peter K. Böhm Nielsen, Marianne Schou Martiny, Toni Vittrup, Susan Mathiasen og Martina Jürs, der har stillet forslaget.

​Hvad mener du? Kom med dit bidrag til debatten på dbio's gruppe på Facebook.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk