"Jeg er på, altså er jeg!"

30 medlemmer i dbio-Syddanmark havde valgt at sætte en aften af til et virtuelt foredrag

Nyhed
Skrevet af
Hanne Nielsen Bonde
Jette ditlev

dbio-Syddanmark havde inviteret til medlemsaften på TEAMS. Under overskriften "Jeg er på altså er jeg" holdt Jette Ditlev fra Ditlev Consulting et inspirerende oplæg om fremtidens arbejdsmarked, de nye generationer og tendenser i al almindelighed.

Kultur hvad der det? Summen af erfaringer., Eller sagt med lidt flere ord:

" Den kollektive mentale programmering af sindet som adskiller medlemmer af en gruppe fra en anden"

Så var vi ligesom i gang.

Her kommer et par nedslagspunkter fra oplægget:

Hvor man tidligere regnede en generation for at dække over 25 år ,sker udviklingen nu så hurtigt, at der måske kun går ti år før en "ny " generation er på vej.

At tale om et arbejdsliv og et privatliv er noget vrøvl. Vi har alle fået ét liv . Prøv at kigge i spejlet om morgenen, mon ikke der kun er ét ansigt der kigger tilbage?

Der er i øjeblikket 3.8 millioner på arbejde i Danmark samtidig, på tværs af generationer, som skal få det til at fungere... det kræver en indsats fra alle.

"Convenience" og bæredygtighed vinder mere og mere indpas,  også på arbejdsmarkedet. Fremtidens medarbejder vil flytte sig hvis man ikke er tilpas, man vil stå af på på " karusellen " måske arbejde hjemmefra, og fra andre steder i verden. Med andre ord det kræver noget at holde på medarbejdere.

Der var mange andre gode pointer og Jette sluttede af med at fortælle om hvilke krav, der vil blive til fremtidens lederskab:

  • ledelse skal skabe ramme og mening
  • dyrke relationer og tillid
  • handle om kommunikation og dialog
  • lederen skal selv gå vejen og stille sig selv til rådighed
  • og have tålmodighed og bryde vaner

Det sidste ord fra Jette var 

"Det kræver mod"

Tak til alle jer der deltog.

Særligt benyttede sider på dbio.dk