Invitationer og andet fra dbio-Syddanmark

Opsamling på regionsbestyrelsens arbejde i foråret 2014 samt planlagte aktiviteter i efteråret

Så er foråret 2014 gået og der er drøftet og planlagt meget i bestyrelsen siden generalforsamlingen i marts måned.
Læs om generalforsamling, ekstraordinær kongres, dbio-APP, frivillig-udfordringerne, lederområdet, familiedage, temadag for repræsentanter og kravindsamling til OK-15.

Generalforsamling:

Vi har fået gode tilbagemeldinger på generalforsamlingens indlæg om Etik ved Jacob Birkler og håber, og tror, at det har startet nogle refleksioner hos deltagerne og måske også debatter på arbejdspladserne. På næste års generalforsamling er der valg, så der bliver nok ikke tid til oplægsholder, hvis vi skal nå det hele. Til gengæld kan I allerede nu, begynde at overveje, om der er nogen, der har lyst til at stille op til bestyrelse, formand - eller næstformandsposten.

Ekstraordinær kongres:

På den ekstraordinære kongres i maj, var der forslag om at afskaffe suppleanter til regionsbestyrelserne. De delegerede fra dbio-Syddanmark forsøgte ihærdigt at overbevise deltagerne om, at det var en dårlig ide. Vores ændringsforslag, hvor det blev gjort frivilligt, om man ville vælge suppleanter eller ej, kunne vi desværre ikke komme igennem med.
Kongressen bød på en eftermiddag hvor de delegerede kunne komme med deres input til det strukturprojekt, der har kørt i dbio gennem det sidste års tid.
Efterfølgende har vi, i bestyrelsen evalueret dagen, og er enige om, at vi kom et stykke vej med vores ændringsforslag, og det kan jo fremsættes igen til den ordinære kongres i 2015.

Dbio -APP:

Bestyrelsen har drøftet muligheder, ønsker og forslag til evt. fremstilling af en dbio-APP. I den forbindelse har vi også drøftet vores nye hjemmeside og Insite (platformen for tillidsvalgte) og hvorfor de har fået så svær en start.
dbio´s WEB-redaktør Lotte Kamp er fratrådt sin stilling i perioden og der arbejdes i øjeblikket på at finde løsninger på de skitserede problemer. Det er jo vigtigt at medlemmer og repræsentanter kan komme rundt og finde de oplysninger, der er nødvendige uden alt for meget besvær.
dbio-Syddanmark finder at det er en god ide med en dbio-APP, men det er vigtigt, at den kommer til at have det rigtige indhold, så der bør bruges god tid på at udvikle den. Det er jo ikke gratis.

Frivillige:

På mødet i juni havde vi en temadrøftelse om frivillige og hvordan vi så muligheden for at bruge dem i fremtiden. Vi havde samlet nogle inspirationspapirer, og Hanne Nielsen Bonde havde været til et oplæg om ”Ledelse af frivillige i det offentlige”, på Folkemødet på Bornholm. Det diskuteres mere og mere hvordan frivilliges indsats kan bruges i det offentlig e sundhedsvæsen. Hvordan skal de ledes? skal de ledes? Kan vi se arbejdsopgaver inden for vores felt hvor det giver mening at bruge frivillige?
Der er jo ingen rigtige eller forkerte svar på de mange spørgsmål, der rejser sig , men det blev tydeligt at bestyrelsens medlemmer alle mente, at der skal være tale om frivillige, der kommer fra en organisation, der kan tage sig af oplæring og opsyn, samt at indførelse af brug af frivillige skal forankres i MED- systemet.

Lederområdet:

Det har længe været på tegnebrættet at lave et lokalt arrangement for dbio-Syddanmarks ledere og bestyrelsen har besluttet at lave en lokal ledertemadag 4. sep. 2014. Her vil vi sætte Regionens sundhedsvæsens fremtid og visioner på dagsordenen og håber at kunne få besøg af en politiker fra Regionsrådet.

Familiedage:

Her i foråret har der været mulighed for vores medlemmer og deres nærmeste familier at komme i Danfoss Universe. Der var 71 personer, der kom billigt ind på den måde, og vi håber de havde en god dag … formanden prøvede at køre på Seg-Way.. det var i hvert fald sjovt.
Efterårets familiedag bliver 20. sep. og kommer efter al sandsynlighed til at foregå på Egeskov.

TR og AMIR temadage i efteråret:

29. sep. 2014 har vi planlagt at holde årets sidste temadag. Det bliver en dag hvor både TR og AMIR deltager, og vi arbejder med et emne om arbejdspladskultur/arbejdsmiljø i en hverdag hvor nyuddannede, unge, erfarne, ældre, kollegaer med særlige behov, osv. skal arbejde sammen uden at komme i konflikt, fordi de ikke forstår hinandens reaktionsmønstre.
Er de unge selvoptagne, selviscenesættende og asociale? Og er de gamle kedelige og konservative?
I forbindelse med planlægningen af temadagen drøftede vi , at vores repræsentanter efterhånden har sværere og sværere ved at få fri til at deltage. Vi har spurgt dem hvorfor, og det ser ud til at det ofte skyldes arbejdspresset.
Så en opfordring herfra skal være at I, som kollegaer, opfordrer dem til at deltage, idet de jo gerne skal have mulighed for komme tilbage med ny inspiration og viden til jer derude på laboratorierene.

Efteråret 2015 kommer til at stå i OK15’s tegn. Vi gør klar til kravindsamling, så hold øje med hjemmeside og mailboks. ”Tidsvinduet” bliver formentlig meget kort. I august kommer et debatoplæg, men hos jeres tillidsrepræsentant kan I læse de fakta-ark, dbio har fremstillet til at debattere ud fra.

God sommer til alle

P.v.a. regionsbestyrelsen i dbio-Syddanmark

Venlig Hilsen Hanne Nielsen bonde

Særligt benyttede sider på dbio.dk