Hvad gør du, når patienten plaprer løs?

Fem rollespils-videoer om etik skal bruges i undervisningen af de bioanalytikerstuderende på Klinisk Biokemisk Afdeling Aarhus Universitetshospital. Uddannelsesteamet agerer selv skuespillere. Håbet er at kunne inspirere andre bioanalytikerundervisere.

Nyhed
RED_Rollespil_20140314_125125

Bioanalytikeren skal tage blodprøver på en patient, men kommer til at fumle og lave fejl, fordi patienten lader munden løbe og distraherer arbejdet.

Situationen er ganske vist sat på spidsen i den video om etik, som uddannelsesteamet på Klinisk Biokemisk Afdeling Aarhus Universitetshospital  har fået fremstillet med sig selv som skuespillere, men kollegerne fortæller, at de sagtens kan genkende situationen.

Videoen er en ud af fem, som skal bruges i undervisningen af de bioanalytikerstuderende i afdelingen. For hvad gør en bioanalytiker egentlig, hvis patienten distraherer ham/hende i arbejdet?

Alle filmene kan ses på hospitalets hjemmeside, og uddannelsesteamet håber, at de kan inspirere andre bioanalytikerundervisere rundt omkring i landet. Se videoerne her.

Læs meget mere i fagbladet nr. 8 side 22-24.

Særligt benyttede sider på dbio.dk