Højesterets afgørelse om ret til fratrædelsesgodtgørelse

Højesteret har den 17. januar 2014 afsagt dom i en række sager vedrørende retten til fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærlovens § 2a, stk. 3. Har du en suspensionsaftale er det vigtigt, at du hurtigst muligt kontakter din arbejdsgiver.

Nyhed

Højesterets afgørelse er det endelige punktum i en række sager, der udspringer, af den såkaldte ”Ole Andersen” afgørelse fra EU-domstolen. ”Ole Andersen” afgørelsen underkendte i 2010 den danske praksis, der sagde, at funktionæren altid mistede retten til fratrædelsesgodtgørelse også selvom funktionæren fortsatte sin erhvervsmæssige karriere.

Højesteret har fastslået, at det er op til en konkret bevismæssig vurdering i hvert enkelt tilfælde, om en medarbejder midlertidigt har givet afkald på sin alderspension fra arbejdsgiver og forfulgt en erhvervsmæssig karriere og dermed bevarer sin ret til fratrædelsesgodtgørelse efter funktionærlovens § 2 a, stk. 3.

Du kan læse Højesterets afgørelse her:

pdficon_small

Højesterets afgørelse i sag 96-13.pdf

pdficon_small

Højesterets afgørelse i sag 186-12.pdf

EU-Domstolens afgørelse i Ole Andersen-sagen kan læses her:

pdficon_small

Ole Andersen afgørelsen EU domstolen.pdf

Suspensionsaftaler – KONTAKT arbejdsgiver NU!

I tiden efter afgørelsen af Ole Andersen – sagen, har dbio rådgivet til, at der blev indgået suspensionsaftaler for at afbryde forældelsesfristen, såfremt der ikke kunne opnås enighed med arbejdsgiver om udbetaling af fratrædelsesgodtgørelser efter funktionærloven i forbindelse med en opsigelse.

Hvis der lokalt er indgået suspensionsaftaler er det vigtigt, at der rettes hurtig henvendelse til arbejdsgiver med henblik på at få afklaret om der er ret til fratrædelsesgodtgørelse.

Det vil fremgå af de enkelte aftaler, hvornår fristen for forældelse indtræder. Fristerne kan være så korte som 4-8 uger efter endelig afgørelse af retssagerne til at søge et krav på fratrædelsesgodtgørelse gennemført, hvorfor det er af afgørende betydning af der handles hurtigt i sagerne.

Læs mere

Du kan læse mere om Højesterets afgørelse og retten til fratrædelsesgodtgørelse her: 

pdficon_small

Funktionærlovens § 2a - ret til fratrædelsesgodtgørelse.pdf 

Særligt benyttede sider på dbio.dk