Første delegeretmøde i dbio-Syddanmark

Den 22.9 afholdt de nyvalgte delegerede i dbio-Syddanmark første møde. Her blev de introduceret til kongressen og der blev taget hul på drøftelser af kommende kongresforslag.

Nyhed
Skrevet af
Hanne Nielsen Bonde, regionsformand

Her blev drøftet

  • Hvervning og fastholdelse i forhold til studerende. Kan vi igen skabe en kultur hvor medlemskab af dbio er en helt naturlig følge af at gå på studiet, og ikke mindst vedblive at være medlem når studiet er færdig og arbejdslivet rigtig begynder?
  • Vilkårene for FTR’erne, der efterhånden som hvervet fylder mere og mere, får sværere og sværere ved at blive genvalgte som tillidsrepræsentanter på deres stamafdeling. De løser mange tværgående opgaver og støtter de lokale tillidsrepræsentanter, så det kan være svært at komme ”hjem” og være en naturlig del af egen afdeling.
  • Valgperioder for tillidsrepræsentanter. Skal den være 4 år i stedet for 3, så man kan nå at komme godt i gang, få uddannelsen og begynde at virke inden valgperioden udløber igen.
  • Arbejdsmiljø. Kan der laves noget for medlemmerne, f.eks. matrialer omkring mindfulness, i stil med ”Brug Pausen”
  • Genfremsættelse af kongresforslaget fra sidst omkring faglige netværk
  • Emblem. Skal det fortsætte med at være uddannelsesemblem, eller kal det være et medlemsemblem, så vores laborantgruppe også kan bære det. De er jo medlemmer på lige vilkår og mange arbejder side om side med helt de samme opgaver.

Næste møde er den 4.10 hvor vi finpudser. Indmeldelsesfristen for kongresforslag er 12 oktober 2021

Særligt benyttede sider på dbio.dk