Flamingo genbrug

Bioanalytiker Jane Bech fra Klinisk Biokemisk Afdeling ærgrede sig over at smide store mængder flamingo ud, der bare blev brændt som restaffald. Den ærgrelse er nu blevet til en CO2-besparelse på over 3000 kg!

Nyhed
Genbrug

Jane tog nemlig fat i Råt&Godt, som var meget interesserede i at aftage. De er specialiserede i at genanvende flamingo, som de komprimerer, så den kan genanvendes 100 % som isoleringsmateriale i cementbyggerier.

- På 6 måneder har vi leveret 615 kg flamingo. Det svarer til en besparelse på 3075 kg CO2, så vi er rigtig godt tilfredse med ordningen. Når vi ikke har plads til mere flamingo, ringer vi til Råt&Godt, som sender en chauffør efter det, siger Jane – der håber, at flere afdelinger vil følge trop, så man kan samle flamingoen et centralt sted og få afhentet oftere.

Flamingo, eller EPS som det også hedder, er en slags oppustet plastik, som ikke umiddelbart kan sorteres som plastik, fordi det kræver en særlig bearbejdning. Det er derfor svært at komme af med og ender ofte i restaffald og brændes. På Klinisk Biokemisk Afdeling har de rigtig meget flamingo, bl.a. fordi deres kemireagenser kommer indpakket i det.

Og takket være Jane er afdelingen altså nu blevet mere bæredygtig – godt gået! 👏

Særligt benyttede sider på dbio.dk