Fagets Dag ’23

Kristine fortæller om hendes oplevelse af Fagets Dag '23 i Odense lørdag d. 11/3 2023.

Nyhed
Skrevet af
Kristine Mathilde Clara Lund Jørgensen, AmiR

Jeg hedder Kristine og er arbejdsmiljørepræsentant på Afdeling for Klinisk Immunologi, Blodbanken, på Rigshospitalet. 

Kristine Mathilde Clara Lund Jørgensen

Jeg tilmeldte mig Fagets dag '23, fordi min kollega og jeg blev spurgt, om vi ville deltage på dagen med et oplæg om vores forskningsprojekt. Jeg så det også som en god mulighed for at komme ud og fortælle om min arbejdsplads, hvordan det har været at forske som studerende/ansat og samtidig møde en masse engagerede bioanalytikere fra hele landet. 

Jeg var meget spændt på oplæggene og synes, at det var spændende og lærerige emner, jeg hørte om. Det var rart, at man kunne høre om lidt forskelligt, så hele dagen ikke handlede om det samme. 

Jeg glædede mig særligt meget til at høre oplæg om Grønne Laboratorier, da jeg er arbejdsmiljørepræsentant på min afdeling. Jeg er for nyligt også blevet valgt til at være Grøn Ambassadør på min afdeling, derfor leder jeg efter en masse gode idéer til at gøre vores afdeling grønnere. 

Til Fagets dag '23 havde jeg tilmeldt mig 3 forskellige spor. Det første spor var Faglighed, hvor jeg hørte om hvad der rør sig i faget. Det var også her, at jeg selv holdt oplæg omkring det forskningsprojekt, jeg har været en del af de sidste to år. Det andet spor hed Bæredygtighed, hvor jeg hørte om Grønne Laboratorier. Vi fik tips og tricks til at få et grønnere laboratorie på vores afdeling, og hvordan bioanalytikere kan være med til at bidrage til denne omstilling. Det tredje spor, som jeg sluttede dagen af med, var Karriere. Her var der en masse entusiastiske oplæg om forskellige muligheder for videreuddannelser for bioanalytikere.

Det er svært at sige, hvad der gjorde størst fagligt indtryk på mig, for jeg fandt alle oplæg på dagen spændende. Det første fælles oplæg af overlæge og virusforsker på Statens Serum Institut, Anders Fomsgaard, var dog utroligt underholdende og medrivende, og et virkelig spændende oplæg at høre. Det var også utroligt interessant at høre om de mange forskellige muligheder, man har for videreuddannelse som bioanalytiker, og de små justeringer man kan gøre rundt om i laboratorierne, der kan resultere i en grønnere afdeling.  

Jeg vil 100% gerne med til Fagets Dag igen! 

Særligt benyttede sider på dbio.dk