Fagdagen i Middelfart for Bioanalytikere og Laboranter

Der var mange gode oplæg på fagdagen - og hermed inspiration til deltagerne.

Lørdag den 5. oktober 2013 blev der afholdt Fagdag for Bioanalytikere og Laboranter i Region Syddanmark på byggecentrum i Middelfart. Se programmet nederst på siden.

75 bioanalytikere og laboranter havde her valgt at bruge en lørdag sammen med kollegaer, og styregruppen havde sammensat et rigtig spændende og underholdende program.

Åbningsindlægget blev holdt af overlæge Klaus Phanareth, Dansk selskab for Klinisk Telemedicin. Han gennemgik et projekt om det digitale hospital Epithal og fremtidens patient ”Empowerment”
Det er efter hans mening, på høje tid at den demografiske udvikling i samfundet danner fundament for en ændring af den måde vi tænker fremtidens sundhedsvæsen. Vi vil få et boom af kronikere. Begrebet ”Kronisk sygdom” bør gentænkes som ”Kronisk tilstand” og patienterne, der fremover ikke skal indlægges, men "udlægges", skal gøres i stand til selv aktivt at tage del i deres eget liv og velbefindende. Det kan de nemlig efter hans mening sagtens, det handler om muligheder og støttende vejledning - ”Empowerment”
Paradokset i nutidens sundhedsvæsen er ifølge ham, at patienten nu ofte ”forsvinder” i Bermudatrekanten mellem Hospitaler, Kommuner og ”familielægen der blev væk”. Der skal meget mere samarbejde og synergi i sundhedsvæsnet, hvis vi skal kunne løfte opgaven fremover.

Efter fællesindlægget var der mulighed for at melde sig til dobbeltsessioner med forskellige temaer.

Dagen sluttede med et godt grin og lidt eftertanke i oplægget med Stewardesse/oplægsholder Connie Jensen, ”Det lille ekstra”. Der var ideer til at bringe humor og positivitet ind i hverdagssituationer:
”Velkommen om bord på denne flyvning til Kreta. Pga. af stærk modvind vil turen vare 5½ time, med mindre i alle læner jer lidt fremover i sæderne. Personalet har fået lov at afspadsere, så vi forlader flyet en time før landing”
Hun havde mange af den slags eksempler på hvordan lidt trælse arbejdsdage med små virkemidler kunne gøres lidt sjovere og nemmere.

pdficon_small

Program - fagdag 2013.pdf

Særligt benyttede sider på dbio.dk