Er du sikret arbejde ved organisationsændringer

Hovedudvalget i Region Syddanmark har behandlet den procedure, der skal ske på arbejdspladsen, hvis det på grund af organisationsændringer bliver nødvendigt at nedlægge stillinger. dbio's mand i Hovedudvalget, Jesper Rønn, kommenterer beslutningen.

dbio-Syddanmark

Lidt historie.

I 2009 var der et garantipapir, som sikrede at medarbejdere, der skulle afskediges som følge af organisationsændringer, blev tilbudt et tilsvarende job; altså et job, der svarede til det der blev ændret/sparet væk.
Hovedudvalgets beslutning om denne aftale er blevet behandlet flere gange  siden da, og udvalget nedsatte i 2014 en arbejdsgruppe, der skulle se på proceduren ved reduktion af stillinger i forbindelse med større organisationsændringer. 

Jesper

Jesper Rønn,
medlem af Hovedudvalget i Region Syddanmark og nyvalgt næstformand i dbio-Syddanmark, har følgende kommentar:

” Aftalen om et tilbud om et job i retningslinjen for ”Større organisationsændringer og reduktion af stillinger” er af flere omgange blevet udvandet, og da det sidste udspil fra Region Syddanmark så ville betyde at der ikke ville være en nedre grænse for varighed af jobtilbuddet, ligesom der ej heller ville være en nedre grænse for antallet af timer, valgte medarbejderrepræsentanterne i Hovedudvalget at opsige den del af retningslinjen.

Det er vigtigt at huske, at man som en del af større organisationsændringer stadig har ret til at komme til relevante ansættelsessamtaler i hele regionen, lederen har stadig en omplaceringsforpligtelse ligesom der tidligt i forløbet sker inddragelse af MED og de faglige organisationer”.

Du kan finde referatet af Hovedudvalgets møde her 

det er punkt 4 på dagsordenen

Her er de nye retningslinjer ved større organisationsændringer

Særligt benyttede sider på dbio.dk